Libya Ulusal Ordusu Trablus'a girdi

Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'e bağlı güçler Libya'nın başkenti Trablus'a girdi. Bölgeden gelen bilgilere göre Ulusal Ordu şehre girerken ciddi bir direnişle karşılaşmadı. General Hafter dün Trablus'u teröristlerden kurtarmak için taarruz emri vermişti

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlattı.

Bölgeden gelen son bilgilere göre Hafter'e bağlı güçlerin Trablus'un güneybatısındaki birkaç bölgeyi ele geçirdiği belirtildi.

Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'in kendisine bağlı güçlere 'Trablus'u teröristlerden kurtarmak için taarruz emri vermişti.

Ulusal Mutabakat Hükümeti Birlemiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na sivillerin hayatını korumak için hava saldırıları düzenleme ve güç kullanma talimatı verdi.

Ayrıca Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı İçişleri Bakanlığı da olağanüstü hal ilan etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ve Avrupa Berliği Libya Misyonu, ülkedeki askeri hareketlilikten ve çatışma çıkmasından endişe duyduğunu bildirdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı da Libya konusunda açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Libya'nın batı bölgelerinde yaşanan askeri hareketliliğe ilişkin, "Libya'daki ulusal mutabakat ruhuna halel getirecek girişimlerden imtina edilmesi önem taşımaktadır" dedi.

Libya'da Hafter'e bağlı güçler, 15 Ocak'ta Çadlı silahlı muhalif grupları temizlemek, insan kaçakçısı çeteleri bölgeden çıkarmak, El Kaide ve IŞİD terör örgütleriyle savaşmak için ülkenin güneyine operasyon başlatmıştı. Hafter güçleri, operasyon kapsamında güneydeki çeşitli bölgeleri ele geçirmişti.

# libya # Trablus