Darbe iddiaları yalanlandı!

Balyoz davasında darbe iddiaları bir kez daha yalanlandı. Mahkumiyetleri Yargıtay tarafından bozulan 62 komutanın yargılandığı duruşmada dönemin iki önemli ismi Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman yeniden dinlendi. Önceki duruşmada verdikleri ifadeleri tekrar eden Özkök ve Yalman, Balyoz adı verilen planı Taraf Gazetesi'nin yayınıyla öğrendiklerini açıkladı. Komutanlar 10 Kasım'ı da unutmadı. Saatler 09. 05'i gösterdiğinde komutanlar, avukatlar ve yakınları saygı duruşunda bulundu.

Darbe iddiaları yalanlandı!

Balyoz davasında mahkumiyetleri Yargıtay'da bozulan komutanlar duruşma öncesi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde İstanbul Anadolu Adliyesi'nde duruşma salonun önünde toplanan komutanlar ve yakınları saygı duruşuna geçti.

Duruşmada Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman yeniden hakim karşısına çıktı ve darbe iddiaları bir kez daha yalanlandı.

Yargılamayı yapan özel görevli hakim ve savcıların iddialarını yalanlayan Özkök ve Yalman, Balyoz adı verilen planı 2010 yılında Taraf Gazetesi'nin yayınıyla öğrendiklerini söyledi.

62 komutanın yargılandığı davada 1'inci Ordu Plan Semineri'nde Egemen ve Emasya planlarının oynandığı anlatıldı. Savunma avukatları Aytaç Yalman'a iddia edilen Balyoz planı ile seminerde oynanan planları sordu. Yalman, Balyoz planının plan semineri ile ilgisi olmadığını açıkladı.

Hilmi Özkök de geçtiğimiz hafta verdiği ifadeyi tekrarladı Balyoz, Oraj ve Suga isimli planları hiç duymadığını söyledi.

Yalman ve Özkök, isimsiz ihbar mektupları ile darbe dedikoduları üzerine; planların incelendiğini ve seminere ait ses kayıtlarının dinlendiğini ancak darbe emaresine rastlanmadığını açıkladı.

Duruşma davaya dayanak oluşturan djital verilerle ilgili bilirkişi raporlarının beklenmesi için 5 Şubat 2015'e ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

aytaç yalman Özkök