Başkasının hattını kullananlar dikkat!

Başkasının üzerine kayıtlı bulunan hatları kullananlar için tanınan süre 1 Ekim'de bitiyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, eğer telefon hattınızı kendi adınıza kayıt ettirmezseniz, 1 Ekim'den sonra hattınız kapatılabilir.

Başkasının hattını kullananlar dikkat!

Eğer hattınız başkasının üzerine kayıtlı ise bu habere dikkat edin. Çünkü hattınız 1 Ekim'de kapatılabilir.

Düzenleme, cep telefonu üzerinden yapılan yasadışı faaliyetleri engellemek için getirildi. Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "Başkasının adına hat alan bazı kişiler, bu hatları dolandırıcılık gibi yasa dışı bir takım işlerde ve görüşmelerde kullanabiliyor. Kağıt üstünde hattın sahibi olarak gözüken ancak bundan haberi olmayan vatandaşlar zor durumda kalabiliyor" dedi.

Başkasının üzerine kayıtlı bulunan cep telefonu hattı kullananlara 1 Ekim'e kadar süre tanındı. Cep telefonu hattı kullanıcıları, kullandıkları hattı bu süre içinde kendi üzerlerine kayıt ettirmezlerse, 1 Ekim'den sonra hatları kapanabilir.

Hattınızın kime ait olduğunu öğrenmek için Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun başlattığı Mobil Hat Sorgulama Hizmeti'ni kullanabilirsiniz. Eğer hattınız başkasının üzerine kayıtlı ise, 1 Ekim'e kadar ilgili GSM firmasının abone kayıt merkezlerine başvurabilir ve telefonunuzu adınıza kayıt ettirebilirsiniz.

Cep telefonu abonesi olmayan vatandaşlar da bilgileri dışında adlarına hat açılıp açılmadığını e-Devlet üzerinden kimlik numarasıyla sorgulama yaparak öğrenebilir.

ulusalkanal.com.tr

dikkat