Karlov cinayetinin sanıkları yargı önünde

FETÖ'cü polis tarafından 2016'da yılında öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının şüphelileri bir kez daha yargı önüne çıkartıldı. Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar tahliye ve beraat talebinde bulundu. Talepleri reddeden mahkeme heyeti, 28 kişinin yargılandığı davayı 20 Kasım'a erteledi.

Karlov cinayetinin sanıkları yargı önünde

RusyaAnkaraBüyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin açılan davada sanıklar beklediği tahliye kararını alamadı. Dava ileri bir tarihe ertelendi.

19 Aralık 2016 tarihinde işlenen cinayete ilişkin FETÖ lideri Fethullah Gülen'in de aralarında olduğu 28 kişi yargılanıyor. Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 7 tutuklu sanık bulunuyor.

Büyükelçiyi öldüren FETÖ'cü katil Mevlüt Mert Altıntaş ise olay yerinde etkisiz hale getirilmişti.

Savcılık, 5 Mart 2020'de 5 sanık hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve tasarlayarak öldürme suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet istedi. Diğer 5 sanık hakkında ise silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mütalaada FETÖ lideri Fethullah Gülen ve Emrullah Uslu'nun da aralarında bulunduğu firari 9 sanığın dosyalarının ayrılmasını talep etmişti.

Cuma günü yapılan son duruşmada, Altıntaş'ın FETÖ içerisindeki abisi olduğu belirtilen sanık Şahin Söğüt ile FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasında yer alan sanık Salih Yılmaz savunma yaptı.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan her iki sanık da tahliye ve beraat talebinde bulundu. Diğer sanıklar ise savunma için ek süre istedi.

Tahliyeleri ret, ek süre talebini ise kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı 20 Kasım 2020 tarihine erteledi.

# ankara # rusya # fetö # büyükelçi # Fetullah Gülen # karlov # ağır ceza