‘Gizli FETÖ’nün arşivi ele geçirildi! Bütün planları alt üst edildi

FETÖ'nün, 15 Temmuz sonrası örgütten kopanları, kimlerin düşman safına geçtiğini kimlerin sadece uzaklaştığını, kimlerin hangi görevlere geldiğini kayda geçtiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin Aydınlık'a verdiği bilgiye göre, arşivin ele geçirilmesi önümüzdeki döneme için hazırlık yapan örgütün bütün planlarını alt üst etti

‘Gizli FETÖ’nün arşivi ele geçirildi! Bütün planları alt üst edildi

15 TEMMUZABD/FETÖ darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele hız kazanırken, 'Gizli FETÖ'nün örgütü korumak ve örgüt elemanlarına moral vermek için yoğun bir çaba içinde olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün faaliyetleri ile ilgili bilgi veren bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, FETÖ'nün ele geçirilen emniyetarşivine dikkat çekti. Arşivdeki bilgilerin çok yeni olduğunu vurgulayan yetkili, şu değerlendirmeyi yaptı: "FETÖ örgütü ayakta tutmak için her yolu deniyor. Öyle görünüyor ki 'Gizli FETÖ' de iyice aktif hale getirilmiş. Arşivdeki fişlemelerin yakın zamana ait olması da örgütün faaliyetlerini sürdürdüğünü gösteriyor. Örgüt 15 Temmuz sonrası örgütten kopanları, hangilerinin düşman safına geçtiğini, hangilerinin sadece uzaklaştığını, kimlerin hangi görevlere geldiğini, herşeyi kayda geçirmiş. Bu da önümüzdeki döneme hazırlık. Ama arşivin ele geçirilmesi bütün planları bozdu."

MORALLERİ İYİCE BOZULDU

Emniyettekine benzer durumların diğer kamu kurumlarında ve iş dünyasında da olduğunun anlaşıldığını vurgulayan yetkili, "FETÖ'nün ilk hedefi örgütü ayakta tutmak, mümkün olduğu kadar az zararla işi geçiştirmek. Bu nedenle de gizlilik en üst seviyede. Ama özellikle 15 Temmuz sonrası gösterilen kararlılık örgütte ciddi çözülmelere yol açtı. Örgüt ABD'ye, devlete, iktidarlara yaslanarak büyüdüğü için bugünkü duruma hazır değildi. O nedenle disiplini kaybetti. Elbette 'Gizli FETÖ'nün gayretleri var. Ancak emniyet arşivinin ele geçirilmesi karşısında şok oldular. Örgütte moraller iyice bozuldu. İtirafçı olup kendini kurtarma gayretleri artıyor. Ailelerden de bu yönde baskılar var" diye konuştu.

'SİYASİ AYAĞA OPERASYON ÇÖKERTİR'

16 Nisan halkoylaması sürecinde FETÖ mücadelesinde zaaflar yaşandığına, mücadelenin soğuduğuna da dikkat çeken İçişleri Bakanlığı yetkilisi, halkoylamasının bitişi ile birlikte FETÖ'ye karşı mücadelenin yeniden ivme kazandığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı olmasının herkesi etkilediğini bildirdi. Yetkili, siyasi ayağın üzerine gidilmesiyle birlikte FETÖ'nün bütün umutlarının tükeneceğine işaret etti: "AKP içinde belli sıkıntılar yaşanacak olsa da Cumhurbaşkanı kararlı görünüyor. Siyasi ayağın üstüne gidilmesi, mücadeleye kamuoyu desteğini artıracak, mağdur edebiyatı da etkisizleşecek. Bundan sonra yapılması gereken iş bir an önce gerçek suçlularla araya karışanların ayrıştırılması. FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin yargılanması, çıkar hesaplarıyla örgüte yakın durmuş ama örgütle organik bağı olmayanların kazanılması."

Aydınlık

# abd # fetö # 15 temmuz # içişleri bakanlığı # aydınlık # emniyet # 16 nisan # arşiv