İngiltere aşı listesini genişletti: Sinovac, Sinopharm ve Covaxin'e onay

İngiltere, Sinovac, Sinopharm ve Covaxin'i onaylı aşılar listesine eklediğini açıkladı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni liste 22 Kasım saat 04.00'ten itibaren geçerli olacağı belirtildi. ABD'de ise 20 ay sonra çift aşı olanlar için sınırlar açıldı.

İngiltere aşı listesini genişletti: Sinovac, Sinopharm ve Covaxin'e onay

İngiltere, onaylanan yeni tip koronavirüs aşı listesine Sinovac, Sinopharm ve Covaxin'i de ekledi.

Türkiye, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde bu aşıları olanlar İngiltere'ye seyahat edebilecek.

İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre yeni liste 22 Kasım saat 04.00'ten itibaren geçerli olacak.

İngiltere'nin onaylı aşı listesinde yer alan diğer aşılar ise Pfizer- Biontech, Oxford-AstraZeneca, Moderna ve Jansenn'di. Bu aşıları olan kişiler, seyahat öncesi kovid-19 testi yaptırmak veya vardıktan sonra karantinaya girmek zorunda kalmıyor.

Sağlık Bakanı Sajid Javid, bu adımın seyahat sektörü ve şirketler için faydalarına işaret ederken, aileleri ve arkadaşları da yeniden bir araya getireceğini belirtti.

ABD'DE 20 AY SONRA ÇİFT AŞI OLANLAR İÇİN SINIRLAR AÇILDI

Öte yandan ABD'de 20 ay sonra çift aşı olanlar için sınırlar açıldı. Yasaklar, Donald Trump döneminde kovid 19salgını üzerine başlatılmıştı.

# abd # ingiltere # pandemi # türkiye # donald trump # hindistan # aşı # sağlık bakanlığı # Birleşik Arap Emirlikleri # salgın # kovid 19 # AstraZeneca # Moderna # BioNTech # sinovac # Sinopharm # ABD aşı # Sajid Javid # Covaxin # 22 kasım # İngiltere Sağlık Bakanlığı # çift doz aşı # İngiltere aşı