Tarım kredi borçlarına erteleme

Çiftçilerin Tarım ve Kredi Kooperatifi borçlarının yüzde 30’luk ilk peşinatının ödemesi 30 Kasım’a ertelendi. Ancak erteleme yapılsa da borçlarını ödeyemeyenlerin traktörleri, araçları haczedilmeye devam ediyor. Bir örneği de Amasya’da yaşandı. Çiftçi aile hacze karşı direnince ailenin ürünlerini taşıdığı araca el konulamadı.

Tarım kredi borçlarına erteleme

Tarım Kredi Kooperatifi borçlarının ilk peşinatına erteleme geldi. Ancak borçlarını ödeyemeyecek olan çiftçilerin araçları hacze uğruyor.

Çiftçilere hükümet tarafından Tarım ve Kredi Kooperatifi borçları için yapılandırma hakkı verildi. Borçların yüzde 30’unu kapsayan ilk peşinat ödemesinde son gün 31 Ekim’di.

Meclis Genel Kurulu’na verilen önergeyle borçları yapılandıran yasaya geçici madde eklendi. 5 siyasi partinin imzasıyla ilk peşinatın ödemesi 30 Kasım’a kadar uzatıldı.

Borçlarını ödeyemeyen çiftçilerin traktörleri ve ürünlerini taşıdığı araçları haczediliyor. Son olarak Amasya Büyük Kızılca köyünde borçlarını ödeyemeyen çiftçi bir ailenin ürünlerini taşıdığı araç haczedilmek istendi. Köylüler, 2 saat boyunca verdikleri mücadele sonucunda hacizden kurtuldu.

Çiftçiler, yapılandırma olsa da borçlarını ödeyemeyeceklerini belirtiyor. Çözüm için hükümete sesleniyorlar.

çiftçi üretim Tarım amasya çözüm 30 kasım tarım kredi borçları