Yalman: "Biraz hayatımızı yaşayalım"

2004'teki MGK kararında imzası bulunan Emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman konuştu. Özkök, "Kararı neden gündeme getirmediniz?" sorusuna; "Açıklasaydım arkadaşlarımız kurtulacak mıydı? Hayır" yanıtını verdi. Aynı soruya Yalman da soruyla karşılık verdi; "Kahraman olmak için hapse girmek mi gerekiyor" dedi.

Yalman: "Biraz hayatımızı yaşayalım"

2004'teki MGK kararının altında imzası bulunan Emekli Orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman, ilk kez konuştu. Vatan Gazetesi'nden Güngör Mengi'ye demeç veren Özkök, silah arkadaşlarını kurtarabilecek belgeyi açıklamanın kendi görevleri olmadığını anlattı.

481 karar sayılı MGK açıklamasında beş askerin, Cumhurbaşkanı hariç altı sivilin imzası var. Bizden beklenen uyarıyı, şu anda çoğu sorumlu mevkilerde bulunan sivil görevliler yapabilirdi. Olmadı; imzası olan ve tutuklu yargılanan üç kuvvet komutanı da hatırlatabilirdi.

"Bu mecburiyet neden bize yükleniyor?" diye soran Özkök, belgeyi açıklamanın davalara etkisi olmayacağını savundu. Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, "Açıklasaydım arkadaşlarımız kurtulacak mıydı? Hayır" dedi.

Belgede imzası bulunan dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman da Özkök'ün açıklamalarına katıldığını belirtti. Tutukluların vicdan yükünün kendilerine yüklenmesini kabul etmeyen Yalman, "Bu ülkede kahraman olmak için hapse girmek mi gerekiyor" dedi.

Yalman, "Emekli olalı on yıl oldu. Biraz hayatımızı yaşayalım" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # fethullah gülen # mehmet baransu # taraf # hilmi özkök # MGK # aytaç yalman # 2004