Yurtta Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet bayramı kutlamaları gece boyunca sürdü. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas'tan başlayarak ülkenin dört bir yanına uzanacağız şimdi... İşte yurttan kutlama görüntüleri...

Yurtta Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta tarihi Atatürk ve Kongre Müzesi'nde ışık ve lazer gösterisi yapıldı. Saat 19.23'te yapılan etkinlikte, tarihi binaya Türk bayrağı ve çeşitli motifler yansıtıldı. Yurttaşlar salgın tedbirlerine uyarak gösteriyi ilgiyle izledi.

Antalya, milli bayram kutlamalarında eskiyi aratmadı. Antalyalılar yine Konyaaltı varyanttaki yerini aldı. Bu kez sadece araçlarla fener alayı düzenlendi. Araç konvoyu, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Sakarya'da da fener alayı düzenlendi. Demokrasi Meydanı'na kadar yurttaşlar büyük bir coşkuyla yürüdü. Meydanda, Şahin Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yurttaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nı zeybek oynayarak kutladı. Etkinlikte, 1000 kişinin katılımıyla zeybek gösterisi yapıldı.

Bu görüntüler de Ordu'dan. Lazer ve havai fişek gösterisinin yapıldığı yer, kentteki Ay Işığı Otoparkı... Ekinlikte ayrıca 97'nci yıl için 97 adet dilek feneri havaya bırakıldı.

Karabük'te ise araç konvoyu düzenledi. Konvoyun ardından da üzerinde Türk bayrağı olan 97 ışıklı balon gökyüzüne bırakıldı.

Araç konvoyunun düzenlendiği bir diğer kent Kars oldu.Tarihi kalede lazer gösterisi yapıldı.

Adanalılar da Kozan ilçesinde büyük Cumhuriyet konvoyunu oluşturdu. Ardından da yurttaşlar, havai fişek gösterisini ilgiyle izledi.

antalya sakarya cumhuriyet Sivas izmit