Kırklareli'nin üreten kadınları

Kırklareli'nde çalışan üreten kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne de çalışarak giriyor. Kadınlar evde hem anne hem eş olmanın zorlukları yanında, köyde tarım ve hayvancılık, kentte ise zorlu meslekleri başarıyla yürütüyor.

Kırklareli'nin üreten kadınları

Kimisi sağlık görevlisi, kimisi hakim, savcı, polis, jandarma, avukat ya da çiftçi. Çalışma hayatına atılan kadınlar, her iş kolunda mesleklerini fedakarca sürdürüyor.

Kırklareli'nin Armağan köyünde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Bedriye Altun, sabahın ilk ışıklarıyla ağılında mesaiye başlıyor. Hem anne, hem eş olarak mesaisi evde de sürüyor.

Koronavirüs ile mücadelede cansiperane görev yapan doktorlardan Seyide Tetik, 8 yıldır hastalarına şifa dağıtıyor.

Kırklareli Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın jandarmalar da asayiş görevini başarıyla sürdürüyor.

Kayalı İlkokulu Müdürü Demet Kahraman, öğretmenlik görevini 8 yıldır ilk günkü heyecanla sürdürüyor. Çocukları çok seven Demet öğretmenin kadınlara mesajı var.

4 yıllık Avukat Ilgaz Lale Kocakundakçı ise mesleğinin zorluklarından ziyade, cinsiyet ayrımcılığının zorluklarını yaşıyor.

# polis # ilkokul # hakim # çocuk # öğretmen # avukat # savcı # çiftçi # jandarma # kırklareli # müdür # şifa # sağlık görevlisi # ayrımcılık