"Gül, kesinleşmiş kararları yok sayıyor! Kayıp trilyon yanına kâr kalmayacak!"

“Kayıp Trilyon yolsuzluğu” soruşturması nedeniyle dün Ankara C. Başsavcılığı’na çağrılan Abdullah Gül’ün ifadesi alındı. Daha önce milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle dosyası ayrılan ve Cumhurbaşkanlığı süresince de bekletilen Abdullah Gül hakkındaki soruşturma, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’in, 29 Ağustos 2014 günlü başvurusu üzerine yeniden başlatıldı.

"Gül, kesinleşmiş kararları yok sayıyor! Kayıp trilyon yanına kâr kalmayacak!"

“Kayıp Trilyon yolsuzluğu” soruşturması nedeniyle dün Ankara C. Başsavcılığı’na çağrılan Abdullah Gül’ün ifadesi alındı.

Daha önce milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle dosyası ayrılan ve Cumhurbaşkanlığı süresince de bekletilen Abdullah Gül hakkındaki soruşturma, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’in, 29 Ağustos 2014 günlü başvurusu üzerine yeniden başlatıldı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Abdullah Gül, ifadeden sonra yaptığı açıklamalarda, hükmen sabit olan bu yolsuzlukta sorumluluğunun bulunmadığını ileri sürüyor ve ifadeye çağrılmasını basit bir yargı işlemine indirgemeye çalışıyor.

Oysa, Abdullah Gül’ün de aralarında bulunduğu Refah Partisi yöneticilerince Hazineden alınan trilyonlarca liranın naylon faturalar ve düzmece belgelerle yok edildiği Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesince hükmen saptanmıştır.

Abdullah Gül, kendisi ile aynı konumda olan diğer sanıkların beraat ettiklerini ileri sürmektedir. Bu doğru değildir. Bu davada Necmettin Erbakan 2 yıl 4 ay, o tarihte Abdullah Gül gibi Refah Partisi yöneticisi olan 19 sanık 1 yıl 2 ay, 50 sanık ise 1’er yıl hapis cezasınaçarptırılmıştır. Bu karar, Yargıtay’ca da onanarak kesinlenmiş ve bu sanıkların cezaları infaz edilmiştir.

Anayasa’nın 10. maddesine göre; ‘Herkes... ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir... Hiçbir kişiye... İmtiyaz tanınamaz... Devlet organları... Bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.’

Şimdi, dokunulmazlığı sona ermiş olan Abdullah Gül’ün işlediği suçlar nedeniyle kovuşturulması, daha önce hakkında açılmış bulunan kamu davalarına, Anayasa’nın 83. maddesi uyarınca zamanaşımı hükümleri uygulanmaksızın devam edilmesi hukuk devletinin gereğidir.

15 yıldır sorulamayan hesap sorulacak, suç cezalandırılacak, kayıp trilyon Abdullah Gül’ ün yanına kâr kalmayacaktır. İşçi Partisi müdahil olduğu bu dosyanın takipçisidir.”

ulusalkanal.com.tr