Taraf, AKP'yi yalanlayan bir doküman daha açıkladı

Taraf Gazetesi, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in "MGK kararının gereği yapılmadı" açıklamasını yalanlayan bir doküman açıkladı. 2013 tarihli yazıda; Başbakanlık'ın Fethullahçı, Süleymancı ve Nakşibendi cemaat ve tarikatlarına yakın kaymakam adaylarını fişlediği iddia edildi.

Taraf, AKP'yi yalanlayan bir doküman daha açıkladı

Cemaat, Taraf gazetesi üzerinden AKP hükümetini hedef almayı sürdürüyor.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in MGK kararıyla ilgili "gereği yapılmadı, 2010'dan sonra kaldırıldı" açıklamasına yanıt yine Taraf'tan geldi.

Gazete, AKP Hükümeti'nin 2013 yılında cemaati fişlediğini ortaya koyan bir liste daha yayınladı. "Kaymakam Adayları 2013" adlı dokümanda, Fethullahçılar hakkında çeşitli fişleme ifadelerinin yer aldığı görülüyor.

Fişleme listesi olduğu iddia edilen doküman Başbakanlık'a ait. Listede, sadece Fethullahçılara değil, Süleymancılar ve Nakşibendi tarikatına mensup kişiler hakkında da bilgiler yer alıyor.

Listede yer alan bilgiler ise MİT'e ait... Teşkilatın elde ettiği istihbari bilgilerin, Başbakanlık ile paylaşıldığı ileri sürülüyor.

Gazete bir de 2011 tarihli MİT belgesi yayınladı. Belgede, Başbakanlık tarafından ataması yapılacak kişilerle ilgili MİT'ten bilgi talebinde bulunulduğu ve hızlı yanıt alınması için telefon aracılığıyla sözlü bilgi istenildiği belirtildi.

Yazıda, bu yöntem ile bilgi verildiğinde bilgi güvenliğinin sağlanması ve sızmaların önlenmesi için önlem alınması isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # fethullah gülen # mehmet baransu # taraf # MGK # 2004