12 ilde operasyon: Emniyet müdürleri dahil 28 gözaltı!

Eskişehir'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Aralarında eski il emniyet müdür yardımcısı ve eski istihbarat şube müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Eskişehir Valiliği, operasyonun 12 ilde yapıldığını ve 28 polis hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı. Polisler, suç örgütü kurmak ve usülsüz dinleme yapmakla suçlanıyor.

12 ilde operasyon: Emniyet müdürleri dahil 28 gözaltı!

Eskişehir'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kipleri, savcılık talimatı ile sabah saat 06.00 sularında belirlenen polislerin evlerine eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 10 polis gözaltına alındı. Eskişehir eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Aygün, eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık, Komiser Mustafa Ünal, Komiser Nureddin Külçü, Erdoğan Balaban, Kubilay Ercan, Musa Kahraman, bir süre önce Kastamonu’ya atanan ve Eskişehir'de bulunan Komiser Erkan Soydan ile ismi öğrenilemeyen iki polis gözaltına alınan isimler oldu.

Gözaltına alınan polisler, sağlık kontrolünün ardından KOM şubeye götürüldü. Polislerin burada ifadesinin alınacağı belirtildi.

Polisler, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "resmi belgede sahtecilik" ile suçlandığı açıklandı.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir merkezli operasyonun, 12 ilde yapıldığını, aralarında müdür, amirlerin de olduğu 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bir kişinin de aranmasına devam edildiği bildirildi.

Operasyon haberi dün akşam Twitter'dan yayıldı. Fuat Avni, Eskişehir'de operasyon yapılacağını ve istihbaratçı polislerin gözaltına alınacağını yazdı.

ulusalkanal.com.tr

# Eskişehir # yasa dışı # operasyonu # dinleme # 12 ilde operasyon