Türkiye EURO 2020'de gruptan nasıl çıkar? Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var mı? İşte Türkiye'nin son 16 ihtimalleri...

Elemelerde gösterdiği başarılı performans ve büyük başarıyla EURO 2020'ye katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımımız, turnuvada şu ana kadar hayal kırıklığı yaratıyor. Bu akşam gruptaki son maçında İsviçre ile karşılaşacak Türkiye'nin gruptan çıkması için kazanması yetmeyecek. Peki Türkiye'nin gruptan çıkıp son 16 takım arasına adını yazdırabilmesi için diğer maçlardan hangi sonuçların çıkması lazım? Detaylar haberimizde...

Türkiye EURO 2020'de gruptan nasıl çıkar? Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var mı? İşte Türkiye'nin son 16 ihtimalleri...

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 Avrupa Elemeleri'nde H Grubu'nda gösterdiği başarılı performansla ilk ikide yer alarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) katılmaya hak kazanmıştı.

Gruplarda gösterdiği başarılı performansla büyük takdir toplayan ve futbolseverler tarafından ''Bizim Çocuklar'' lakabıyla anılan A Milli Futbol Takımımız, özellikle Fransa maçlarında ortaya koyduğu futbolla EURO 2020 için umut vermişti.

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALINDI

Kovid-19 salgını nedeniyle 1 yıl ertelenen EURO 2020, 11 Haziran Cuma günü İtalya ve Türkiye arasında oynanan açılış maçıyla başladı.

Bizim Çocuklar güçlü rakibi karşısında sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılırken saha içinde gösterilen performans futbolseverlerde büyük hayal kırıklığına yol açmıştı.

İtalya yenilgisi sonrası gruptaki ikinci maç olan Galler maçı A Milli Futbol Takımı için hedef maç haline gelmişti.

16 Haziran Çarşamba akşamı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Galler ile karşılaşan Türkiye, rakibine 2-0 yenilerek bir kez daha beklentilerin oldukça altında kaldı.

Türkiye, EURO 2020 A Grubu'ndaki son maçında bu akşam Bakü'de İsviçre ile karşılaşacak.

İŞTE TÜRKİYE'NİN GRUPTAN ÇIKMASI İÇİN İHTİMALLER

Bizim Çocuklar bu akşam A Grubu'ndaki son maçında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

EURO 2020'de 6 gruptaki ilk iki sırayı alan takımlar adını son 16'ya yazdırken, 6 gruptaki 3.'ler arasından en iyi 4 takım da son 16'ya kalacak.

Milli Takım'ın gruptan çıkıp adını son 16 takım arasına yazdırabilmesi için kazanmaktan başka çaresi yokken sadece kazanmak da yetmeyecek.

Türkiye kendi maçının ardından diğer gruplarda oynanacak 3 maçın sonucunu beklemeye başlayacak.

Bu doğrultuda D Grubu'ndaki 1'er puanlı iki takım Hırvatistan ve İskoçya arasındaki mücadele Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği maçlardan biri olacak. Milli Takım'ın son 16'ya kalabilmesi için Hırvatistan - İskoçya maçının berabere bitmesi gerekecek.

E Grubu'ndaki Slovakya - İspanya ve İsveç - Polonya maçları da Milli Takım'ın kaderini belirleyecek diğer mücadeleler. Bu grupta da Slovakya'nın İspanya'yı yenmesi ve İsveç'in Polonya'ya yenilmemesi Milli Takım'ın son 16'ya adını yazdırabilmesi için gerekli senaryolar olacak.

Tüm bu ihtimallerin gerçekleşmesi durumunda Türkiye, İsviçre'yi 1-0 bile yense en iyi 3.'ler kontenjanından son 16'ya kalacak.

# İspanya # isveç # EURO 2020 # Polonya # milli takım # iskoçya # Hırvatistan # A Milli Takım # Bizim Çocuklar # slovakya # Türkiye Galler # Türkiye İtalya # bizim çocuklar euro 2020 # milli takım euro 2020 # türkiye bizim çocuklar # türkiye euro 2020 # EURO 2020 A Grubu # Bizim Çocuklar Türkiye # Türkiye İsviçre maçı