1915 Belgeseli Boğaziçi Üniversitesi'nde!

1915 Belgeseli Boğaziçi Üniversitesi'nde!

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, 11 Mayıs 2015 tarihinde Albert Long Hall’de (Saatli Bina), “BAŞLANGIÇ” filmi yönetmeni Serkan Koç’un yeni belgeseli “Ermeni Belgeleriyle 1915”in gösterimini gerçekleştirecek. Dünyaca ünlü akademisyenler, Ermeni kanaat önderleri ve alanında uzman isimlerin yer aldığı belgeselin gösterimi saat 19.00’da.

Boğaziçi Üniversitesi, ilk kez 22 Eylül 2005 tarihinde düzenlenmesi planlanan “İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi” adlı Ermeni Soykırımı tezini savunan konferansa ev sahipliği yapmak istemesi nedeniyle uzun süre gündemde kalmıştı. Etkinlik, siyasi ve yasal engellemelerle başka bir üniversitede düzenlenmesine rağmen, Boğaziçi Üniversitesi bu konuda hep Soykırım tezinin ağırlıkla savunulduğu bir konuma sahip olmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün bu konuda açıklaması şu şekilde: “1915 yılında Anadolu’da yaşananlar son zamanda kamuoyunda ve medyada en çok tartışılan gündemlerden biri. Boğaziçi Üniversitesi de, öğrencisiyle ve akademisyeniyle bu konuyu pek çok kez masaya yatırdı. Özellikle yüzüncü yılı olması sebebiyle bu sene içinde çok sayıda etkinlik gerçekleştirildiğini görüyoruz. Biz 1915 yılında gerçekte neler yaşandığını, Ermeni Tehciri’ne ortam hazırlayan tarihsel süreçleri, soykırım iddialarının dünü ve bugününü, objektif tarih araştırmaları ve belgelerin ışığında masaya yatırmaya gayret ediyoruz. Konuyla ilgilinen bütün üniversite öğrencileri ve İstanbulluları etkinlğimize davet etmekteyiz.’’

Yönetmeni Serkan Koç’un tabiriyle “Bir Ermeni’nin konuşmasıyla başlayan ve bir Ermeni’nin konuşmasıyla biten” belgesel izlendikten sonra,Serkan Koç ve Fransız tarihçi Maxime Gauin’le yapılacak söyleşiyle devam edecek olan etkinlik,tüm İstanbullulara kapılarını açıyor.

ulusalkanal.com.tr

1915 belgeseli