KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye net mesaj

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Elazığ'da ziyaretlerde bulundu. Yerel Kanal 23 ve Kanal Fırat televizyonlarını ziyaret ederek programlara konuk oldu. Federal bir çatı altında Kıbrıs'ın tümünün Avrupa Birliği'ne alınması için ortaya konan politikalara tepki gösteren Tatar, '' Amaçlanan Türkiye ile bağlarımızın kopartılmasıdır. Biz asla Türkiye ile bağlarımızın kopartılmasına izin vermeyiz'' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye net mesaj

KKTCCumhurbaşkanıErsin Tatar, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Tarihi Harput Mahallesi'nde temaslarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, 24 Aralık 1963 gecesi Rum çetesi EOKA tarafından Türksubaylarının evlerine düzenlediği saldırıda o dönem rütbesi TabipBinbaşı olan Nihat İlhan'ın şehit olan eşi Mürüvvet, oğulları Murat, Kutsi ve Hakan'ın kabirlerini ziyarete geldiğini söyledi.

''TÜRKİYE'NİN DESTEĞİYLE DİRENDİK, DİRENMEYE DE DEVAM EDİYORUZ''

23 Kasım 2016'da yaşamını yitiren Tuğgeneral Nihat İlhan'ın, başbakanlığı döneminde kendisini ziyaret ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, şunları söyledi:

''Ben de Elazığ'a gelip onun ve evlatlarının kabirlerini ziyaret etmek istedim. Pandemi nedeniyle biraz geciktim ama Allah nasip etti, cumhurbaşkanı olarak geldim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, Elazığ'a olan ortak gönül birliğimiz, kader birliğimiz ve bu acıları da yüreğimde hep paylaşmak istiyorum. Bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyorum, onları hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Kıbrıs'ta yaşanan katliamı Türk ulusu hiçbir zaman unutmayacak. Kıbrıs'ın Rum adası olması için her türlüsü yapılmıştır. Ama hamdolsun biz Türkiye'nin desteğiyle direndik, direnmeye de devam ediyoruz. Ben de vefa örneği olarak 20 Temmuz arifesinde bu tarih önemli bir tarih, Kurban Bayramı'nın da ilk günü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl kutladığımız Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümüdür. 20 Temmuz'a 3 haftalık zaman kaldı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek, mesajlar verecektir. Dolayısıyla ben de Temmuz ayının ilk haftasında Elazığ'ı ziyaret edip, bu ortak gönül birliğimizi bir kez daha Türk ulusuyla ve bütün dünyayla paylaşmak için gönül birliği içerisinde, bu duyguları yaşayabilmek İlhan ailesinin acılarını ve bizim acılarımızı hatırlayabilmek ve Kıbrıs'ta verilen mücadelenin ne kadar kutsal olduğunu bütün dünyayla paylaşmak, bu tarihi yerden Elazığ'da vereceğimiz mesajın anlamlı olduğuna inanıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gelişiyor. Elazığlı çok sayıda iş insanı ve öğrenciler Kıbrıs'talar. Ben onları da selamlamak istiyorum. Zaten aynı milletin evlatlarıyız.''

# cumhurbaşkanı # türk # KKTC # Kıbrıs # Elazığ # recep tayyip erdoğan # subay # ersin tatar # kuzey kıbrıs # federal # tabip # kabir # Binbaşı # eoka