17 Aralık'a saatler kala resmen kapandı!

17 Aralık'ın yıldönümüne saatler kala İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kritik bir karara imza attı. Soruşturma kapsamında verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi. Böylece aralarında Rıza Sarraf ile eski bakan çocukları Barış Güler ile Kaan Çağlayan'ın da olduğu 53 kişi hakkındaki takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu.

17 Aralık'a saatler kala resmen kapandı!

17 Aralık soruşturması, yıldönümüne saatler kala resmen kapatıldı.

İstanbul cumhuriyet başsavcılığı tarafından 17 Aralık soruşturmasına yönelik takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi.

Dosyanın tek müştekisi olan eski Fatih Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce, 10 Kasım tarihinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Ekrem Aydıner tarafından verilen takipsizlik kararına itiraz etmişti.

64 sayfalık itiraz dilekçesinde: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararının kanunlara, Anayasa'ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, Uluslararası sözleşmelere, hukukun genel normlarına ve kamu vicdanına aykırı olduğu öne sürülmüştü.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından verilen takipsizlik kararını hatırlatarak itirazı esas yönünden reddetti. Hâkim Fevzi Keleş kararında "53 şüpheli hakkında kamu adına soruşturma yürütüldüğü, şüpheliler hakkında ayrı ayrı kovuşturmaya yer olmadığı" görüşüne yer verdi.

Takipsizliğe yapılan itirazın reddi ile aralarında RızaSarraf, eski bakanlar Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan ile Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in de bulunduğu 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

muammer güler 17 aralık soruşturması kaan çağlayan