AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Nihai karar hakkı...

Bazı seçim bölgelerinde sandıkları taşınması tartışmalarıyla ilgili AKP'nin iki Genel Başkan Yardımcısından açıklamalar geldi. Ömer Çelik "Sandıkların birleştirilmesi ya da seçmenin kayıtlı olduğu sandık dışındaki bir sandıkta oy kullanması söz konusu değil" dedi. Mehmet Ali Şahin ise "Sandıkların taşınmasının yasal olarak mümkün olmadığını" söyledi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Nihai karar hakkı...

1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanılacak bazı sandıkların taşınmasına il, ilçe seçim kurulları ile valiliklerce karar verildiği tartışmalarına AKP'li iki Genel Başkan Yardımcısından açıklama geldi.

Parti sözcüsü de olan Ömer Çelik "Sandıkların birleştirilmesi ya da seçmenin kayıtlı olduğu sandık dışındaki bir sandıkta oy kullanması söz konusu değil." dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den de “Yasal olarak mümkün değil” açıklaması geldi.

Eski Adalet Bakanı ve Meclis Başkanı da olan Şahin "YSK’nın bu yönde bir karar yetkisinin olmadığını da belirtti.

Şahin'e göre fiili bir durum olamaz. Sandık taşıma kararı için yasal düzenleme yapılması şart. Düzenleme olmadan YSK'nın böyle bir işlem yapması doğru değil.

Ancak AKP'li Şahin'in bahsettiği yasal düzenlemenin yapılması mümkün değil. Nedeni ise TBMM'nin 1 Kasım'da aç kapa yaptıktan sonra AKP önergesi ile tekrar tatile girmesi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # ysk # Ömer Çelik # 1 kasım seçimi