MHP'de önemli isimler Meclis dışı kaldı!

Milliyetçi Haraket Partisi 1 Kasım seçiminin en fazla oy kabına uğrayan partisi oldu. 7 Haziran'da yüzde 16. 3 oy alan MHP bu kez yüzde 4'lük bir kayıp yaşadı. Oy oranı yüzde 12'ye geriledi. Sosyal medyada yayılan Devlet Bahçeli'nin istifa ettiği haberi daha sonra yalanlandı.

MHP'de önemli isimler Meclis dışı kaldı!

MHP, 1 Kasım'da oy oranını 4 puan düşürdü, mecliste en az koltuğa sahip parti oldu.

7 Haziran sonrasında "hayır siyaseti"ni öne çıkaran MHP Lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçiminde beklediğini bulamadı. Partisinin oy oranı 5 aylık sürenin sonunda yüzde 16'dan yüzde 12'ye geriledi.

Milletvekili sayısına bakıldığında da MHP ağır bir hasar aldı. Geçen seçimde 80 milletvekili çıkaran MHP bundan sonra 41 milletvekiliyle mecliste temsil edilecek.

Sonuçların ardından sosyal medyada MHP lideri Devlet Bahçeli'nin istifa ettiği iddia edildi. Ancak MHP Genel Merkezi kısa bir süre sonra bu istifayı yalanladı.

MHP'nin son kalesi olarak değerlendirilen, Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de de MHP birinciliği AKP'ye kaptırdı. MHP'nin böylece Türkiye'de birinci parti olduğu il kalmadı.

İç Anadolu'daki sonuçlar da MHP'deki oy kaybını yansıtması açısından önemli. MHP'nin bir zamanlar oy deposu olarak görülen Yozgat'taki düşüş yüzde 15 oldu. Kırşehir, Kayseri, Kırıkkale, Çankırı, Nevşehir'de de MHP'deki kayıp da yüz 7 ve üzerinde.

MHP'nin ağır topları da 1 Kasım'da Meclis'e giremedi. MHP'den milletvekili seçilemeyenler arasında Genel Başkan yardımcıları Sadir Durmaz ve Ruhsar Demirel, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Kalaycı ve Hidayet Vahapoğlu ile Meclis Başkanvekili Koray Aydın, Mecli Başkanlık Divanı üyesi Emin Çınar ve Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Meclis'e giremeyen isimler oldu.

Öte yandan seçim sonuçlarının ardından ilk istifa da geldi. MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan, oy oranlarının düşmesi üzerine istifa ettiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# 1 kasım seçimleri # mhp # devlet bahçeli # Koray Aydın # 1 kasım seçim sonuçları