12 polise tutuklama talebi

F tipi örgüte yönelik operasyonun 3'üncü dalgasında 12 polisin tutuklanması istendi. Adliyeye götürülen ilk gruptaki polislerden 12'si tutuklama talebiyle, 1 polis ise adli tedbir talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

12 polise tutuklama talebi

33 emniyet mensubunun gözaltına alındığı İstanbul merkezli operasyonda mahkeme süreci başladı. 12 polis şefi ttuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

33 polisten, Emniyet'teki işlemleri tamamlanan 17'si dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından 4 polis serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Şerif Ali Kerman, Mahmut Yavuz ile Taner Yarkıci yer aldı.

Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı ile beraber 13 kişinin ise savcılık sorgusu saat 04.00'a kadar devam etti. Savcılık sorgularının ardından polislerden 12'si tutuklama talebiyle, bir kişi ise yurtdışı çıkış yasağı talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Polislerin sorgusu İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacaK.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden 16 kişinin de bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# 12 polis