Adana'da Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali

- Yarın başlayacak festivalde ücretsiz film gösterimleri, atölye çalışmaları, paneller ve sinema dünyasından konuklarla buluşmalar gerçekleştirilecek

Adana'da Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali

Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali Adana'da 20-22 Kasım'da yapılacak.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenecek festivalde ücretsiz film gösterimleri, atölye çalışmaları, paneller, sinema dünyasından konuklarla buluşmalar gibi etkinlikler yer alacak, çocuklar arasındaki eşitliğe dikkat çekilecek.

Dünyanın dört bir yanından, çocuk haklarına yönelik eserleri izleyicilerle buluşturmayı ve çocuk haklarına yönelik film üretimini özendirmeyi amaçlayan festival kapsamında bu yıl da 10 bin çocuk izleyiciye ulaşılması hedefleniliyor.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı yazılı açıklamada, festivale ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Adana'da ilk kez gerçekleştirecek festivalin heyecanını duyduklarını ifade eden Karalar, "Çocukların masumiyetlerini hatırlatacağız. Oyunlar oynayıp, barış ve sevgi şarkıları söyleyeceğiz. Adanalı çocuklarımızla kendilerini anlatan, çocuk olduklarını hatırlatan, yaşamın her alanında en önemli varlık olduklarını hissettiren filmler izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

# Zeydan Karalar