CHP-Vatan Partisi güç birliğinin neden yapılamadığı gizli Gül-CHP görüşmesinde saklı

CHP ile Vatan Partisi'nin güçbirliği görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının sırrı ortaya çıktı. CHP, Ağustos ayı sonunda Abdullah Gül ve Ali Babacan ile Emirgan'da gizli görüşmeler yaptı. Görüşmelerde üzerinde uzlaşılansa AKP'nin Gül-Arınç kanadı ile CHP-HDP koalisyonuydu.

CHP-Vatan Partisi güç birliğinin neden yapılamadığı gizli Gül-CHP görüşmesinde saklı

CHP'nin Vatan Partisi ile seçim güçbirliğini reddetmesinin asıl nedeni gizli bir koalisyon görüşmesinin ortaya çıkmasıyla aydınlandı.

Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmede 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile CHP arasındaydı. Görüşmenin ayrıntılarını ilk kez Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek kamuoyuna açıkladı.

İşte bu "Ahşap Köşk" buluşması CHP-Vatan güçbirliği görüşmelerinin seyrini belirledi. Tabanının talebine karşın CHP Genel Merkezi'nin Vatan Partisi ile güçbirliğini reddetmesinin sırrı bu görüşmede tasarlanan koalisyon formulünde saklıydı.

HDP söz konusu "Ahşap Köşk" koalisyon tasarımın ana unsuru olarak planlandı.

Vatan Partisi ile CHP arasındaki görüşmelerin de ana gündemi de PKK'ydı. Vatan Partisi CHP'ye PKK ile mücadelenin merkezi olma teklifi yaptı. CHP ise demokratik bir ortamda HDP ile görüşme yapaılabileceği yanıtı yaptı.

Öte yandan Abdullah Gül'ün de seçimlere ilişkin son yorumu "HDP'nin Meclis'te yer almasını olumlu buluyorum" olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# chp # 1 kasım seçimleri # vatan partisi # güç birliği # 1 kasım seçim sonuçları