Suudiler'den ahlaksız teklif

Lübnan Hizbullah'ının lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Suriye yönetimine yaptığı ahlaksız teklifi açıkladı. Nasrallah, "Suudiler'in Suriye'li heyete iki kez teröre verdiğimiz desteği keselim ve size yüz milyarlarca dolar para verelim ama İran ile ilişkileri kesin dediğini söyledi.

Suudiler'den ahlaksız teklif

"Suriye'deki teröristlere desteği keselim, size yüz milyarlarca dolar para verelim. Tek şartımız İran ile ilişkileri kesin".

ABD ve İsrail'in çıkarlarını savunan Suudi Arabistan, Suriye yönetimine işte bu teklifi yaptı. İki kez yapılan teklifi açıklayan isim de LübnanHizbullahı Lideri Hasan Nasrallah oldu.

Lübnan'ın el Ahbar gazetesine konuşan Nasrallah, Suudiler'in, Suriyeli heyette yaptığı görüşmede İran ile ilişkilerin sonlandırılması karşılığında teröristleri artık desteklememe ve Suriye'nin yeniden inşası için yüz milyarlarca dolar aktarma teklifinde bulunduğunu söyledi.

Hizbullah Lideri aynı iki kez yani hem önceki Kral Abdullah hem de şimdiki Kral Selman dönemlerinde yapıldığını kaydetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın her iki seferde de teklifi reddettiğini aktaran Nasrallah, ''Bu da göstermektedir ki, Suriye'de yürüttükleri savaşın asıl nedeni İsrail karşıtı direniştir. Çünkü direniş hareketinin zaferleri, ABD'nin bölgedeki gündemine tehdit oluşturmaktadır'' vurgusu yaptı.

ulusal.com.tr

# suudi arabistan # lübnan # hizbullah # hasan nasrallah