PKK'dan Gara'da katliam: Devletin en üst kademesinden peş peşe açıklama geldi

Devlet erkanı Gara'ya kaçırılan 13 Türk vatandaşını şehit eden PKK'ya karşı dünya kamuoyunun sessizliğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu sesizlik, utanç verici bir suç ortaklığıdır ama biz sessiz kalmayacağız" dedi.

PKK'dan Gara'da katliam: Devletin en üst kademesinden peş peşe açıklama geldi

PKK’nın katlettiği yurttaşlarımız için siyasetçilerden peş peşe taziye mesajları geldi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 13 sivil yurttaşımızın terör örgütü PKK tarafından öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Şentop, ''Irak'ın Gara bölgesinde, mel’un terör örgütü tarafından infaz edilen 13 sivil vatandaşımızın naaşı bir mağarada bulundu. Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Terör örgütüne ve onun tüm destekçilerine lanet olsun. Milletimizin başı sağolsun'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da şehit edilen sivil vatandaşlarımız için baş sağlığı diledi.

Fuat Oktay, ''Terörün kökünü kazıyana kadar, sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, PKK’nın sivillerle yönelik saldırılarına sessiz kalan dünyayı eleştirdi.

Sivilleri hedef alan terör örgütüne sert tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da terörle mücadelenin kesintisiz süreceğinin altını çizdi.

Altun, ''Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamıştır. Güvenlik güçlerimizin içeride ve dışarıda kalleş PKK başta olmak üzere terör örgütlerine karşı verdiği mücadele, milletimizin güçlü desteği ve dualarıyla, terör tehdidinin kökü kazınıncaya dek devam edecektir'' dedi.

Terörle mücadele mesajı veren bir diğer isim de Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu. Çelik, ''Bu cinayet şebekesi ile hem ülkemizin güvenliğini savunmak hem de insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlandı. Bakan, ''Kahraman askerimizin karşısına çıkamayan korkak terör örgütü 13 masum vatandaşımızı kalleşçe öldürdü'' ifadelerini kullandı.

pkk açıklama Mevlüt Çavuşoğlu Fuat Oktay mustafa şentop fahrettin altun Sivil 13 şehit