ODTÜ'lülerden rant yoluna 500 fidan

ODTÜ’lü öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yapılan ODTÜ Ormanı’na yapılan baskına beraberlerinde getirdiği fidanları dikerek protesto ediyor.

ODTÜ'lülerden rant yoluna 500 fidan

Rant yoluna 500 fidan Güncelleme 19:57: Bine yakın öğrenci polis şiddetine direniyor.

Güncelleme 17:48 :

Polis ODTÜ'deki fidan dikme eylemine biber gazı ile müdahale etti.

Güncelleme 17:11 :

Öğrenci, akademisyen ve yurttaşların diktiği fidanları iş makinaları sökmeye başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla ODTÜ Ormanı’na yapılan Bayram baskınını fidan dikerek protesto etti. ODTÜ hazırlık E binası önünde toplanan yüzlerce öğrenci saat 14:00’da A4 kapısına ellerindeki 5bin fidanlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, öğrenciler sık sık “Kimyasal Tayyip, beton Gökçek” , “Hükümet istifa” sloganı attılar. Protesto eylemine ayrıca 100. yıl Mahallesi sakinleri de öğrencilere desteğe geldi

ODTÜ A4 kapısına doğru yürüyüşe geçen öğrenci, akademisyen ve Ankara halkını çevik kuvvet barikatı karşıladı. Olay yerine çok sayıda akrep aracı ve TOMA sevk edildi. Öğrenci, akademisyen ve Ankara halkı polislerin barikatına rağmen fidan dikimine başladı.

Ardından bayram baskınını protesto etmek için bir basın açıklaması yapıldı. ODTÜ’lü öğrenciler, akademisyenler ve Ankara halkı adına yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

Hepimizin bildigi uzere 18 Ekim 2013 Cuma aksami Ankara Buyuksehir Belediyesine bagli insaat makinalari ve ekipleri ODTU arazisine gece karanligina ve bayram tatili tenhaligina siginarak, eli sopali adamlar ve polis destegiyle tecavuz etmistir. 1. derece sit alani durumundaki bolgede yaklasik 3000 agac yok edilmistir. Bu duruma engel olmak amaciyla bolgeye giden ogrenci, mezun, ogretim elemanlari ve mahalle sakinleri polis guclerinin gaz ve plastik mermi ile gerceklestirdikleri saldiriya maruz kalmislardir. Bu, bir suredir devam eden saldirilar dizisinin parcasidir; ODTU’den ve temsil ettigi degerlerden ne olcude korktuklarini gostermektedir.

Yine hepimizin bildigi uzere soz konusu bolge Cevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan onaylanmis ancak halen askida olup yasal itiraz suresi sonuna kadar gecerliligi olmayan Koruma Amacli Imar Planini icerisinde bulunmaktadir. Ankara Buyuksehir Belediyesi nin gece baskini sadece ODTU arazisine yapilan izinsiz bir giris degil, ayni zamanda yasadisi bir cevre katliamidir. Ayrica duyurulan planda yapilan degisiklikler, bu yolun oncelikle 100. Yil semtinde ve Ankara da yeni rant alanlari yaratilmasini hedefledigini acikca gostermektedir. Ulasim sorununun toplu tasima ile cozulecegi artik tum dunyada kabul gormusken yirmi yildir bir metre metro yapilmamistir. Insa edilen yollarin ve koprulu kavsaklarin trafigi rahatlatmasinin soz konusu olmadigi her gun cok iyi gorulmektedir.

Yalnizca ODTU ailesine ve yerleskesine degil tum Ankara halkina karsi surdurulen bu saldirilara karsi bugun, yasadisi sekilde yok edilen agaclarin yerine diktigimiz bu fidanlarla butun Ankara sehrini kucaklayan ve universitemiz geleneginin onemli bir parcasi olan ODTU ormanina sahip ciktigimizi ve cikacagimizi bir kez daha gosteriyoruz.

ulusalkanal.com.tr

odtü melih gökçek Ankara Büyükşehir Belediyesi 100. yıl mahallesi