4 kez kanseri yendi: ''Hayat seni bırakmayacağım''

Zuhal Öztürk Satılmış 2004’ten bu yana, ilk tanı konulduğundan beri 4 kez kanseri yendi. Dönem dönem vücudunda kendini hatırlatan kanser hücreleriyle yaşıyor. Kanserde erken tanıyla tedavi olanağının arttığına ve hastalığın ilerlemeden önlenebileceğine işaret eden Satılmış, ‘‘Hayat seni bırakmayacağım’’ diyerek mücadelesini sürdürüyor.

4 kez kanseri yendi: ''Hayat seni bırakmayacağım''

Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Zuhal Öztürk Satılmış’a 40 yaşındayken meme kanseri tanısı konuldu. Ameliyatın ardından kemoterapi ve radyoterapi tedavileriyle sağlığına kavuştu. Satılmış'ın vücudunda 9 yıl sonra metastaz fark edildi.

Uygulanan ilk tedaviye vücudu bir süre yanıt vermese de hormonal tedavi sonrası Satılmış, eski günlerine döndü. Kanser hücrelerinin 2015'te tekrar hareketlenmesiyle ameliyat ve kemoterapi, radyoterapi tedavileri hayatına geri geldi. Tedavi tamamlanıp "Artık bitti" dediği anda bu kez kanser hücreleri cilt üzerinde kendisini gösterdi.

Dönem dönem vücudunda kendilerini hatırlatan kanser hücreleriyle ilk tanı aldığı 2004'ten bu yana baş eden ve 4 kez kanseri yenen Zuhal Öztürk Satılmış, "Hayat seni bırakmayacağım" diyerek mücadelesini sürdürüyor.

Zuhal Öztürk Satılmış, kanser tedavisinde hasta doktor ilişkisinin öneminin altını çizdi; "Hastanın doktoruna güvenmesi önemli." dedi.

Süreç içerisinde tedavilere vücut olumlu yanıt vermedi. Ancak kanser hücrelerinin yanı sıra önerilen akıllı ilacı almak için de mücadele veren Satılmış, her iki mücadeleyi de kazanarak hayata tutunmaya devam etti. Satılmış'ın 2019'da yeniden vücudunun farklı bölgelerinde ortaya çıkan kanser hücreleriyle mücadelesi eşi ve kızının desteğiyle sürüyor.

# kanser # kanser tedavisi # erken # dönem # eski # erken tanı # metastaz