Türk Metal ile MESS görüşmesinden anlaşma çıkmadı

Kocaeli mitingi sonrası bir kez daha masaya oturan Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayii İşverenleri Sendikası yine anlaşamadı. MESS, daha önce sunduğu yüzde 17'lik zam teklifini yüzde 21'e çıkarttı. Yüzde 27 oranında zam isteyen Türk Metal Sendikası ise bu teklifi de kabul etmedi.

Türk Metal ile MESS görüşmesinden anlaşma çıkmadı

130 bin metal emekçisi için 12 Ekim 2021'de masaya oturdular. Toplu iş sözleşmesinde tıkanma yaşanınca tekrar bir araya geldiler.

Metal işçisinin toplu iş sözleşmesi süreci tıkanınca Türk Metal Sendikası, 2 Ocak Pazar günü Kocaeli'nde binlerce işçi ile miting düzenledi. Mitingin ardından Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Türk Metal Sendikası ile yeni bir görüşme talebinde bulundu.

İşçi ve işveren tarafı İstanbul'da bir kez daha buluştu. MESS, daha önce birinci 6 ay için önerdiği yüzde 17'lik zam teklifini yüzde 21'e çıkardı. İkinci 6 ay içinse yüzde 24,34 zam önerildi.

Yüzde 27'lik zam talebini dile getiren Türk Metal Sendikası ise güncellenen rakamları yine kabul etmedi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, işverenin teklifi yükseltmesini olumlu değerlendirdiğini söyledi:

- Benim de katılacağım bundan sonraki görüşmelerde temsil ettiğimiz kitlenin memnun olacağı bir sonucu almayı umuyorum.

# türkiye # zam # Türk Metal Sen # Türk Metal Sendikası # metal işçisi # mess