'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu hedeflerini Ulusal Kanal'a anlattı

2022 Pekin Kış Olimpiyatlarına sayılı günler kaldı. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek Fatih Arda İpcioğlu Ulusal Kanal’a konuştu. İpcioğlu, önceki başarılarını ve Pekin’deki hedeflerini anlattı. Olimpiyata yönelik boykotları da değerlendiren İpcioğlu, gençlere çağrıda da bulundu.

'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu hedeflerini Ulusal Kanal'a anlattı

Haber: Buse Gençtürk

2022 Pekin Kış Olimpiyatlarına sayılı günler kala 'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu, Çin’de Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.

2022 Kış Olimpiyatları 4 Şubat ile 20 Şubat tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin'te yapılacak. Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası'nda finallerde yarışan ilk Türk sporcu olan Fatih Arda İpcioğlu, olimpiyatta Türkiye’yi temsil edecek. İpcioğlu Güney Kore’nin PyeongChang kentindeki 2018 Kış Olimpiyatları'na da katılmıştı.

Fatih Arda İpcioğlu, Pekin Kış Olimpiyatlarına katılmak için dünya kupalarında gerekli puanları topladı. Pekin'teki hedeflerini Ulusal Kanal’a anlattı:

- Ben kayakla atlamaya 2009 yılında başladım. Bizim 2011’e kadar Türkiye’de kayakla atlama tesislerimiz yoktu.

- Kayakla atlama sürekli emek verilmesi gereken bir branş. Dünya Şampiyonası kayakla atlamanın en üst seviyesi o yüzden de sadece kendimizi tartmak için gittik.

- Kazakistan’daki olimpiyata gitmeye karar verdik. İlk 30’a girdiğimde puan alıyordum. Gurur, bunu başarmak kolay değil. Dünyadan sadece 65 sporcu katılıyor kayakla atlamaya. Kuzey ülkelerinin kayakla atlama tarihleri bin yılı aşkın. İkinci kotayı aldık ikinci defa kendi kotamızda katılıyoruz. 14-15 yıllık branş kendi kotasında katılmak diğer ülkelerde örneği yok. 2018’de biz imkansızı başardık.

- Listeler 16 Ocak’ta açıklanıyor. O yarışta elemeleri geçip finalde ilk 30 sporcu arasına girdiğinde iki yarışmacı olarak katılıyoruz ben ve Muhammet İrfan Çintimar. Bizim için şu an ilk hedef elemeleri geçmek. Çünkü örneğin finale 50 sporcu katılabiliyor. Final yarışında da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

İpcioğlu, 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarına yönelik boykot çağrılarını da değerlendirdi:

- Ben sporun birleştiriciliğine inanıyorum. Olimpiyatlar da bunun en iyi kanıtı, örneği. Benim açımdan ben sporcuyum, üzerime düşeni yapmakla görevliyim ama tabii ki üzülmüyor muyum? Üzülüyorum tabii ki. İnşallah herkes iyi bir olimpiyat geçirir.

Fatih Arda İpcioğlu, gençlere de çağrıda bulundu:

- İsmimizi kayakla atlamada duyurduk, gençlere örnek olmaya çalışıyoruz. Vazgeçmesinler. Sevdikleri bir sporsa eğer. Ben hiçbir zaman vazgeçmedim. Sakatlık olsun başka problemler de yaşadım. Ailevi, maddi, manevi. Eğer yatkınlığınız varsa emek harcamak bu işin garantisidir diyebilirim.

türkiye ulusal kanal kayakla atlama ski 2022 Pekin Olimpiyatları Pekin Kış Olimpiyatları 2022 pekin kış olimpiyatları