Mor meyve ve sebzelerin faydaları
İçerdikleri antioksidanlar ile oldukça faydalı olan mor meyve ve sebzeler, bu özellikleri ile kan dolaşımı sisteminin düzenli akışında önemli rol oynuyor. Aynı zamanda bağışıklık güçlendirmek, kalp hastalıklarına karşı korumak ve zihinsel aktiviteleri etkili tutmak adına tüketmek çok önemlidir.
İNCİR
İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle yararlı besinler arasında yer alan incir, kalp hastalıkları, sindirim problemleri ve yüksek tansiyona iyi geldiği biliniyor. Yaş ve kuru halde de tüketilebilen incirin alzheimer riskini de azaltıyor.
KIRMIZI HİNDİBA
Karışık salataların vazgeçilmezi olan bitki, C ve K vitamini için iyi bir kaynak. Hafif acı tadı olan hindiba, sindirime de yardımcı olur ve kalp sağlığını iyileştirir.
PATLICAN
Lif dolu patlıcanın kolesterole olumlu etkisi olduğu biliniyor. Vücutta doku sıvılarında biriken ödemi atmaya ve aynı zamanda idrarı söktürmede de önemli bir besin kaynağıdır.
MOR KARNABAHAR
Antosiyaninler sayesinde bol antioksidanlı ve renkli karnabaharlar tüketmek mümkün. Tadı normal karnabaharla aynı olan sebze, A vitamini bakımından kat kat zengin.