Sağlığınız için bu yemekleri asla ısıtmayın!
Bu yemekleri tekrardan ısıtmanız zehirlenmenize neden olabilir. Sağlığınızdan olmamak için bu haberi mutlaka okuyun...
![Sağlığınız için bu yemekleri asla ısıtmayın! - Resim: 1](https://img.ulusal.com.tr/rcman/Cw600h400q95gc/storage/files/images/2024/05/21/yemek-1-qvge.jpg)
TAVUK
Tavuk pişrildikten hemen sonra tüketilmelidir. Besin zehirlenmesine en çok neden olan yiyeceklerden olan tavuk tekar ısıtılmamalıdır.
![Sağlığınız için bu yemekleri asla ısıtmayın! - Resim: 2](https://img.ulusal.com.tr/rcman/Cw730h410q95gc/storage/files/images/2024/05/21/yemek-2-mybk.jpg)
YUMURTA
Yumurta tüketilirken çok dikkat edilmesi gereken gıdalardan biridir. Tekrar ısıtılıp tüketidiğinde zehirlenmeye neden olabilir.
![Sağlığınız için bu yemekleri asla ısıtmayın! - Resim: 3](https://img.ulusal.com.tr/rcman/Cw820h461q95gc/storage/files/images/2024/05/21/yemek-3-yigs.jpg)
KEREVİZ
Kerevizde nitrat maddesi bulunur. Bu yüzden kereviz de tekrar ısıtılmamalıdır.
![Sağlığınız için bu yemekleri asla ısıtmayın! - Resim: 4](https://img.ulusal.com.tr/rcman/Cw820h546q95gc/storage/files/images/2024/05/21/yemek-4-6mir.jpg)
PİLAV
Pişen pilavı oda sıcaklığında uzun süre bekletip buzdolabına koymak bacillus cereus bakterisinin üremesine neden olabilir. Pilav tekrar ısıtılıdğında bakteriler çoğalır.
![Sağlığınız için bu yemekleri asla ısıtmayın! - Resim: 5](https://img.ulusal.com.tr/rcman/Cw820h461q95gc/storage/files/images/2024/05/21/yemek-5-b9m7.jpg)
MANTAR
Mantar pişirildikten sonra soğuk tüketilebilir. Ancak tekrar ısıtıldığında besin değerini kaybeden mantarın ikinci kez ısıtılması tavsiye edilmiyor.
![Sağlığınız için bu yemekleri asla ısıtmayın! - Resim: 6](https://img.ulusal.com.tr/rcman/Cw820h546q95gc/storage/files/images/2024/05/21/yemek-6-bluo.jpg)
ISPANAK
Uzmanlar ıspanağın üzerine sıkılan kimyasal maddelerin sık sık ısıtılarak yenmesi durumunda zehirlenmeye neden olabileceği uyarısında bulunuyor.