Su içmek kanser mi yapıyor? Doktor o araştırmayı gösterdi...

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, "Su içmek kanser yapar, su içmek şeker yapar" sözlerinin nedenini açıkladı. Demir, Kolombiya Üniversitesi'nin araştırmasını referans gösterdi.

Su içmek kanser mi yapıyor? Doktor o araştırmayı gösterdi...

Günde en az 2 litre su tüketmenin sağlığa faydalı olduğu yönündeki genel eğilimin aksine, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, su içmenin kanser ve şeker hastalığına neden olabileceğini öne sürdü.

Kubilay, "Su içmek kanser yapar, yetmedi su içmek şeker hastası da yapar, o da yetmedi su içmek troidlerinizi bozar. O da yetmedi siz su içerek gelecekte alzaimer da olabilirsiniz. Su içmek romatizmal hastalıklara da yol açabilir. 'Hocam ne diyorsunuz?' dediniz değil mi? Söyleyeyim; Sizin plastik şişelerin içinde içtiğiniz o suların içerisinde 1 litresinde 100 bin plastik parçası oluyor." ifadelerini kullanmıştı.

Sözleriyle tartışma yaratan Demir, Kolombiya Üniversitesi'nin araştırmasını referans gösterdi.Su içmek kanser mi yapıyor? Doktor o araştırmayı gösterdi... - Resim : 1

'SU İÇERKEN DİKKAT EDİN'

Gelişen teknolojiyle bir litre suyun içindeki küçük parçacıkları saptamanın mümkün olduğunu belirten ünlü doktor, iddiasının dayanağını şu sözlerle dile getirdi:

Kolombiya Üniversitesi bundan bir hafta önce bir yayın yayınladı ve gerçekten plastik parçaların çok büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Bu plastik parçalar enflamasyona yol açtığı için de sonunda başta söylediğimiz hastalıklara yol açıyor. Onun için su içerken olabildiğince doğal kaynaklar ve şişe kullanmaya dikkat edin.
# su # kanser # Gürkan Demir