Uyuz Hastalığına Yepyeni Çözüm! Uyuz Hastalığına Meşe Odunu Külü Tedavisi!

Son zamanlarda oldukça artan uyuz hastalığına, yeni çözüm yolu meşe odunu külü! Meşe odunu külü kürüyle uyuz hastalığına şifa bulun. Meşe odunu külü kullanımı ve kürünün tüm detayları yazımızda!

Uyuz Hastalığına Yepyeni Çözüm!  Uyuz Hastalığına Meşe Odunu Külü Tedavisi!
Uyuz Hastalığına Meşe Odunu Külü Tedavisi!

Kabus haline dönüşen uyuz hastalığı, ülkemizde hızlı bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. Her 100 kişinin 30’unda görülen uyuz hastalığı büyük bir tehdit oluşturuyor.  Haftalarca hatta aylarca süren ve geçmek bilmeyen uyuz hastalığına kremler ve losyonlar fayda etmiyor. Uyuz hastalığıyla başı dertte olan bireyler çareyi doğal tedavi yöntemlerinde bulmaya başladı.

Uyuz Hastalığı

Uyuz hastalığı Sarcoptes familyasına ait bir çeşit akar türüdür. Uyuz böceği deri altına yerleşerek kendini gösterir. Bu akar deri altında delikler ve tüneller açarak yumurta bırakır ve hızlıca ürer. Yerleştiği derilerden beslenen uyuz böcekleri gözle görülemez. Yalnızca mikroskopla görülebilen uyuz böcekleri, 0,4 mm büyüklüğündedir. Uyuz hastalığının en belirgin belirtileri; geceleri dayanılmayacak kadar çok kaşınmak, vücutta kızarıklık ve içi su dolu keseciklerdir. Deriler tahriş olup yaraların açılmasıyla birlikte vücutta grimsi ince çizgiler oluşur bu da uyuz hastalığının en büyük belirtisidir. Bulaştıktan 2-6 hafta arasında uyuz hastalığı ilk belirtilerini gösterir. Uyuz böcekleri ölse dahi kaşıntılar 2 ila 4 hafta arası devam eder.

Uyuz hastalığıyla doğal tedavi yöntemlerini kullanarak başa çıkmak da oldukça etkili. Uyuz hastalığına iyi gelen doğal tedavi yöntemlerine gelin birlikte bakalım.

 Meşe Odunu Külü Kürü Tarifi

Meşe Odunu Külü Kürü Tarifi

Belki de ilk defa böyle bir tedavi yöntemi duyuyorsunuz. Fakat bu doğal tedavi yönteminin etkisi oldukça fazla. Çok eskilere dayanan bu tedavi yönteminin hazırlanışı ve kullanışını sizin için araştırdık.

  • Temin ettiğiniz meşe odunu külünü bir kabın içerisinde alın ve üzerine ılık su ekleyin.
  • Su eklediğiniz külün çözülmesini bekleyin. Çözülen külün suyunu sıcak suyla birleştirerek vücudunuzu yıkayın.
  • Bu tedavi yöntemini uygularken aynı zamanda kükürt sabunu da kullanın.
  • Bu ikili yöntem uyuz hastalığın sizleri koruyacak ve tedavi sürecinizi hafifletecektir.

Bir Başka Meşe Odunu Külü Kürü Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kükürt
  • 2 yemek kaşığı meşe odunu külü
  • Göz kararı sirke

Hazırlanışı;

  • Soğanlarınızı küçük küçük doğrayın.
  • Kükürt, kül ve soğanı sirke yardımıyla macun haline getirin.
  • Uyuz olan bölgelere bu karışımı sürün ve yaklaşık 1-2 saat bekleyin ve daha sonra yıkayın.
  • Bu yöntem uyuz hastalığıyla mücadelede sizlere kolaylık sağlayacaktır. Şifalar dileriz.

Bunun yanında nar çiçeği çayı uyuz hastalığını içten tedavi eder. Çay ağacı kremi de uyuz hastalığında oldukça etkilidir. Sizde uyuz hastalığından şikayetçiyceniz doğal yöntemleri deneyerek şifalanabilirsiniz. 

# Uyuz hastalığı