Yılın son MGK toplantısı yarın

Yılın son olağan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 1 Aralık'ta yapılacak. Beştepe'deki kritik toplantıda Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatı ele alınacak. Toplantıda Yunanistan'ın Ege'deki kışkırtıcı adımları da konuşulacak.

Milli Güvenlik Kurulu kritik başlıklarla toplanıyor.

MGK'nın öncelikli gündemi Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik Pençe Kılıç Hava Harekatı'ndaki son durum olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatı MGK'nın en önemli gündemi olarak masadaki yerini alacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak MGK toplantısında, birçok stratejik bölgesel ve ulusal güvenlik konusunun da ele alınması bekleniyor.

Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konunun Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri olacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi bekleniyor.

Rusya-Ukrayna sahasında yaşanan gelişmelerin de ele alınması beklenen toplantıda, tahıl koridoruyla ilgili son durum da görüşülecek.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvuruları da görüşülecek başlıklar arasında olacak.

# Milli Güvenlik Kurulu toplantısı # cumhurbaşkanlığı külliyesi # recep tayyip erdoğan # suriye # KKTC # doğu akdeniz