Erdoğan'dan kara harekâtı mesajı: Üç bölgeyi işaret etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak’ın kuzeyine yönelik başlatılan hava harekâtının ardından kara operasyonu olabileceği yönünde ilk sinyali verdi. Erdoğan, kara harekâtında hedefteki 3 bölgenin Ayn el Arap, Tel Rifat ve Münbiç olduğunu açıkladı.

Hava harekâtları ile teröristlere nefes aldırmayan Mehmetçiğin, kara harekâtı hazırlığında olduğunu açıkladı, hedefteki bölgeleri tek tek sıraladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasının büyük bölümünü terörle mücadeleye ayırdı:

- Çözüm sürecinin ardından silahlı gücünü kaybeden örgüt tüm dikkatini Suriye üzerinde yoğunlaştırdı. Batılı ülkelerin Suriye’deki kolunu PKK’dan ayrıştırma gayretlerinin beyhude olduğu ortadadır. İstanbul'daki eylemi timsah gözyaşı ile kınayanların gerçek yüzleri arkasından başlattığımız operasyona verdikleri tepki ile ortaya çıkmıştır..

 Erdoğan, Suriye ve Irak’ın kuzeyine başlatılan Pençe Kılıç Hava Harekâtı’nın ardından bir kara operasyonu olacağı yönünde de sinyal verdi. Erdoğan, kara harekâtında hedefteki bölgeleri de açıkladı:

- Hava harekâtlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz. Sınır ötesi harekâtlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk. Kalanlarını da adım adım halledeceğiz. Tel Rıfat, Münbiç, Ayn el Arab’ı temizleyeceğiz. Attığımız adımlar Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır.

 AK Parti grup toplantısında, Türkiye’nin 2015 yılından bu yana terör örgütleri ile mücadelesini anlatan bir video da izletildi. Gösterimde CHP’nin HDP ile Suriye Irak tezkerelerine hayır diyerek teröristlerin yanında olduğuna yönelik ifadelere yer verildi.

Görüntünün izletilmesinin ardından konuşan Erdoğan, CHP’yi PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliğinden dolayı eleştirdi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun polis teşkilatını hedef alan sözlerine de tepkiliydi:

- Madem sorumluluktan söz ediyoruz. Kendi devletini bütçesini uyuşturucu ile suçlayan haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü diyemeyen terör örgütü güdümümdeki partiyi ülke yönetimine ortak etmeye çalışan namert sorumluluktan söz edemez. Bize ülkenin hayrına projelerle gelin canımızı yiyin. Yeter ki arsız yüzsüz yalan iftira üzerine kurulu tek parti devri siyasi üslubunuzdan vazgeçin.

 Diğer yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesinin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar ile de diyalog sinyali verdi. Erdoğan grup toplantısının ardından Esad ile görüşmeye ilişkin soruyu yanıtladı.

# tayyip erdoğan # suriye # Pençe Kılıç Hava Harekâtı # münbiç # tel rifat # ayn el arab