Son Akşam Yemeği Filmi Konusu Ne? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var!

Son Akşam Yemeği Leonardo da Vinci'nin ünlü tablosuyla aynı adı paylaşan Cumhuriyet'in 100.yılında 2023 yılına damga vuracak filmlerden. Peki Son Akşam Yemeği filmi konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var! Detaylar yazımızda!

Son Akşam Yemeği Filmi Konusu Ne? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var!
Son akşam yemeği filmi konusu ne!

Son Akşam Yemeği filmi 2023 yılını bitirmek üzereyken yıl sonuna damga vuracak filmlerden. Peki Son Akşam Yemeği filmi konusu ne? Filmin kastında hangi oyuncular yer alıyor? Sizler için yazdık!

VİZYON TARİHİ BELLİ OLDU! SON AKŞAM YEMEĞİ FİLMİ KONUSU NE?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel, 29 Ekim'den önce vizyona girecek olan Son Akşam Yemeği filminin vizyona girişi seyirciler tarafından merakla beklenmekte. Geçtiğimiz günlerde galası düzenlenen film birçok eleştirmenden tam not alarak, izleyicilere oldukça anlamlı olan Cumhuriyet'in ilk yıllarını başarılı bir şekilde beyaz perdeye taşıdıklarının mesajını vermiş oldu. 

Son akşam yemeği filmi konusu nedir

Peki oldukça derin şekilde işlediği hikayesi ve başarılı oyuncu kastıyla dikkatleri ve ilgileri üzerine toplamış olan Son Akşam Yemeği filmi konusu ne? Film temelinde 28 Ekim 1923 akşamında yani Cumhuriyet'in ilan edilmesinin önceki gününde Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" sözünün gerçekleştirilme sürecini ve o akşam Çankaya Köşkü'nün yemek salonunda yaşanan olayları ve konuşmaları ele alıyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde galası yapıldıktan sonra Son Akşam Yemeği filmi sosyal medya da ilgi odağı olmuş ve seyircilerin merakla beklediği yapımlar arasında yerini almıştır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak üzereyken de her birimiz için Cumhuriyet'in ilan edildiği sürecin ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu süreçte yaşadıklarının beyaz perdeye yansıtılışı çok değerli ve anlamlı. Peki bu kadar güçlü bir konuyu ele alan filmin oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor? Gelin hep birlikte bakalım.

SON AKŞAM YEMEĞİ OYUNCU KADROSU

Levent Onan tarafından yönetilen, Türkiye, Azerbaycan ve Avrupa'da vizyona girecek olan Türk tarihî dönem draması olan Son Akşam Yemeği filminin oyuncu kadrosunda yer alan isimler ve canlandırdıkları roller:

  • Onur Tuna - Mustafa Kemal Atatürk
  • Pelin Akil - Latife Hanım
  • Engin Şenkan - Ahir Usta
  • Azra Aksu - Elif
  • Necip Memili - Mahmut
  • Mustafa Kırantepe - Yakup
  • Yasemin Baştan - Azize
  • Nehir Gökdemir - Nigar

SON AKŞAM YEMEĞİ VİZYON TARİHİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i ilan etme kararını verdiği gece, köşkte gerçekleşen son akşam yemeği anlatan Son Akşam Yemeği filminin 27 Ekim 2023'te Türkiye, Azerbaycan ve Avrupa'da vizyona gireceği açıklandı.