Tatlı krizini bastıracak sağlıklı besinler! Kilo verme sürecindeki tatlı krizlerinde ilaç gibi gelecek besinler!
Tatlıya düşkün kişiler, tatlı krizleriyle zaman zaman zorluk çekebiliyorlar. Özellikle kilo verme sürecinde olanların gün içinde gelen tatlı krizleriyle başı dertte! İşte sağlıklı alternatifler ile sürecinize zarar vermeden tatlı krizlerinizi bastırabileceğiniz sihirli besinler!
TATLI PATATES
Doğal şekerler açısından zengin olan tatlı patates, şeker isteğiniz doğrudan yatıştırıcı özelliktedir. Normal patates tam bir nişasta halinde iken, tatlı patatesteki doğal şekerler çok yavaş şekilde kana karışır. Böylece kan şekeriniz aniden yükselmemiş olur. B, C, D ve A vitaminin en iyi kaynaklarındandır. 1 dilim pasta tüketmek yerine pişmiş bir tatlı patatese hindistan cevizi yağı sürerek, çok az miktarda da himalaya tuzu ekleyerek kolaylıkla tüketebilirsiniz.
FINDIK-FISTIK EZMESİ
Protein içeriği yüksek gıdalarda şeker istediğini azaltmada büyük bir yardımcıdır. Kısa sürede kan şekeriniz dengelenir. İçerisindeki sağlıklı yağlarla birlikte vücudunuza protein almanızı sağlar. Kükürt içeriği yüksek besinlerdendir ki bu da kaslarınız, cildiniz ve kemiklerinizde bulunan bir elementtir. Yaşla birlikte kükürt eksikliği cildin buruşmasına ve sarkmasına neden olur. Tam tahıllı bir dilim ekmek üzerinde birkaç tane çilekle birlikte tüketebilirsiniz. Unutmayın, günde sadece 2 yemek kaşığı kadar tüketmelisiniz.
ELMA
Elmayı günlük beslenmenize eklemek çok faydalı bir seçim olacaktır. Gün içinde yaşanan ani şeker ihtiyacında yediğiniz elma, kan şekerinizi kontrol altına alacaktır. Elmanın içinde bulunan krom elementi bedendeki şeker ve kolesterol seviyesini düzenlemektedir. Dilimlenmiş elma üzerine tarçın dökülerekte tüketilebilir.
BALKABAĞI
Karbonhidrat açısından oldukça zengin olan bir gıdadır ve yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu sayede yavaş yavaş vücutta sindirilir ve böylece şekerin kana daha dengeli ve istikrarlı şekilde karışmasını sağlar. İster pişirerek ister haşlayıp salatalarınıza dilimleyerek, isterseniz de ince dilimler halinde kesip fırınlayıp tüketebilirsiniz.