Türkiye’de görülmesi gereken 15 yer

Türkiye seyahat etmek isteyenler için adeta bir cennet rotası. Tüm mevsimlerde ayrı güzelliğe sahip olan Türkiye'nin dört bir yanında bu güzelliğe sahiğ doğa harikaları maceracıların keşiflerini bekliyor. İşte Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken 15 yer...

Haberin devamı için tıklayınız

KRAL KAYA MEZARLARI / AMASYA

Helenistik Dönem'de, Amasya’yı İÖ. 302’den İÖ. 26’ya kadar başkent olarak kullanan Pontus Krallarına ait olan Kral Kaya Mezarları, Amasya Kalesi eteklerinde düz bir duvar gibi dikine uzanan kalker kayalara oyularak yapılmıştır.

Hatuniye Mahallesi’nin dar sokaklarından, tren yolunu geçerek çıkılan mezarların arasında, kayaya oyulmuş yollar ve merdivenler bulunmaktadır. Yeşilırmak Vadisi boyunca, irili ufaklı 21 mezar olduğu bilinmekle birlikte bunlardan sadece birkaç tanesi günümüze gelebilmiştir.

Mezarlara, Hatuniye Mahallesi’nin dar sokaklarından geçerek çıkılıyor. Mezarların arasında, kayaya oyulmuş yollar ve merdivenler bulunmakta. Yeşilırmak Vadisi boyunca, irili ufaklı 21 mezar olduğubilinse de, günümüze sadece birkaç tanesi gelebilmiş.