Milli Muharip Uçak'ın animasyonu yayınlandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Milli Muharip Uçak'ın animasyon filmini yayınladı. 2030'lu yıllarda mevcut F-16 savaş uçaklarının yerini alması planlanan uçaklarda 5. nesil teknoloji hedefleniyor.

Abone ol

2030'lu yıllar için hedeflenen Milli Muharip Uçak projesinin animasyon filmi ortaya çıktı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan F-16 uçaklarının 2030'lu yıllarda devreden çıkarılması düşünülüyor.

F-16'ların yerine yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan modern uçakların üretilmesi amaçlanıyor.

Proje’de yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu tasarlanıyor.

Bu çalışmaların sonucunda Türkiye, dünyada ABD, Rusya ve Çin’den sonra 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alacak.

ulusal.com.tr

100'üncü yıl söyleşilerinde ikinci hafta başladı Gündem Vatan Partisi İBB adayı İlker Yücel, Mavi İstanbul projesini açıkladı Gündem "Kartal'da sekiz binadan dokuz hak sahibimiz binayı boşalttı" Gündem Büyük ödüllü Hadi Spor Gecesi 15 Şubat 2019 Cuma bugün 12.30 20.30 joker kodu ile ipucu soruları (Alex de Souza Hadi'de - HDI Sigorta Spor'dan 50 bin joker) Gündem