Yozgat'ın damak çatlatan yöresel lezzeti

Yozgat'ın damak çatlatan yöresel lezzeti “testi kebabı”, düğünlerde, bayramlarda misafirlere sunulan çok özel bir lezzet. Peki bu özel lezzet nasıl yapılıyor? Ana malzemesi, Yozgat'ın kekik kokan yaylalarında yetişen kuzuların eti diyelim, diğer malzeme ve püf noktalarını da ustasından öğrenelim.

Abone ol

Yozgat'ın yöresel lezzeti “testi kebabı”, iftar sofralarını da süslüyor.

Testi kebabı yapılışı, pişirilmesi, sunumu ile fark yaratıyor. Yozgat'ın kekik kokan yaylalarında yetişen kuzuların etinden yapılıyor. Diğer malzemelerle harmanlanıyor. Testilere konuluyor.

Kente ayak basan yerli ve yabancı misafirlerin mutlaka tattığı lezzetlerin başında geliyor.

Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, testi kebabını diğerlerinden ayıran özelliğine dikkat çekti. Herkesin mutlaka tatması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da sahte diş hekimi operasyonu Yurt Kısıtlama öncesi trafikte yoğunluk rekoru Yurt Edirne'de kene uyarısı Yurt Taşa işlenen Hititler Yurt