Merkez Bankası'ndan döviz kuru açıklaması

Merkez Bankası döviz kurlarındaki hızlı yükselişle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir." Denildi. Açıklamada ayrıca, Merkez Bankası'nın kur seviyesine ilişkin bir taahhüdünün olmadığı vurgulandı.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, döviz kuruna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir." denildi.

Döviz kurlarının, serbest piyasa dinamiklerince belirlendiği ifade edilen açıklamada, Merkez Bankasının, uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdünün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Elektrik ve doğal gaza kademeli tarife geliyor Ekonomi Dolar rekor üstüne rekor kırıyor: 12 lirayı da aştı Ekonomi Bakan Bilgin net konuştu: ''Asgari ücret için aralık ayının sonunu beklemeyeceğiz'' Ekonomi Vatan Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Hakan Topkurulu: ''Vatan Partisi'nin üreticilerin milli hükümeti politikası ve çizgisi ihtiyaç olan yönetim biçimidir'' Ekonomi