Vatan Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Hakan Topkurulu: ''Vatan Partisi'nin üreticilerin milli hükümeti politikası ve çizgisi ihtiyaç olan yönetim biçimidir''

Vatan Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Hakan Topkurulu Ulusal Kanal'da Görüş Alanı programına konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların önemine vurgu yapan Hakan Topkurulu Erdoğan'ın büyümenin ve milli politikaların altını çizdiğini belirterek, ''Vatan Partisi'nin üreticilerin milli hükümeti politikası ve çizgisi ihtiyaç olan yönetim biçimidir'' dedi.

Vatan Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Hakan Topkurulu: ''Vatan Partisi'nin üreticilerin milli hükümeti politikası ve çizgisi ihtiyaç olan yönetim biçimidir''

Vatan PartisiEkonomi Politikaları Başkanı Hakan Topkurulu Ulusal Kanal'da Görüş Alanı programına konuk oldu.

Hakan Topkurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ekonomi gündemi ağırlıklı yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Hakan Topkurulu Görüş Alanı'nda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar gerçekten çok anlamlı açıklamalardı.

- Sayın Cumhurbaşkanı son derece güzel bir dünya tahlili yaptı. Para basmayı, cari açığı, hangi ülkelerde enflasyon olup olmadığını, cari açık vermeyen ülkelerin enflasyon sorununun olmadığı dolayısıyla faiz-kur-enflasyon şer üçgeninde boğulmadıkları, borçta boğulmadıkları, bakın bu tespitlerin hepsi yeni tespitler. Bunları sayın Cumhurbaşkanı ilk defa söylüyor.

- Biz yıllardan beri bu ekranlarda ''ABD iki tane dünya savaşında 900 milyar dolar bastı, üç beş yılda bunun 10 katı para bastı'' diye defalarca söyledik''. Sayın Cumhurbaşkanı aynı şeyleri söyledi.

- ''Ülkemizi mandacı iktisatçıların arzuladığı şekilde küçültecek, zayıflatacak, insanlarımızı işsizliğe, açlığa, yoksulluğa mahkum edecek politikaları reddediyoruz.'' bu laf ilk defa çıktı sayın Cumhurbaşkanı'nın. Biz bunlara şimdiye kadar neoliberal, liberal diyorduk ben de bundan sonra mandacı iktisatçı diyeceğim.

- Mandacıların söyledikleriydi bugüne kadar, ''Biz faizi yükseltelim, yabancı sermaye gelecek bizi şenlendirecek çarşı pazar falan filan''. Gerçekten mandacı iktisatçılardı bunlar. Bunlar bu dönemin Ali Kemalleri.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan biz bir karar verdik dedi. Düne kadar başka bir karar varmış demek ki bugün başka bir karar var. Bugün verilen karar; yatırım, üretim, istihdam.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz tarihi bir mücadeleyi göze aldık dedi''. Dünle bugün farklı onu çok net görelim. Sayın Cumhurbaşkanı gerçekten büyümenin, gerçekten milli politikaların altını çiziyor.

''KENDİ MİLLİ POLİTİKALARIMIZI UYGULAMAYA BAŞLARSAK...''

ABD ve Batı ülkelerindeki enflasyon dalgasına dikkati çeken Hakan Topkurulu, bu ülkelerin enflasyon dalgasının içerisine gireceğiniz ifade etti.

Topkurulu, Türkiye'nin söz konusu durumdan milli politikalar uygulamaya başlaması halinde bir ölçüde hasarla ancak büyüyerek çıkacağını ifade ettti.

- ABD, İngiltere, Fransa, Almanya bunlar da müthiş bir enflasyon, bakın göreceksiniz önleyemiyorlar enflasyon dalgalarını. O enflasyonist dalganın içerisine girecekler.

- Türkiye gibi ülkeler bundan biraz hasar alacak yani kendi milli politikalarını ayakları Türkiye toprağına basan milli politikaları uygulamaya başlarsak eğer Türkiye bundan bir ölçüde hasar alabilir ama kendi 85 milyonunu koruyarak ve buradan büyüyerek çıkar.

- Sayın Cumhurbaşkanı zaten hedef olarak, ekonomik çizgi olarak şunu diyor, ''Biz bu fırsatlardan yararlanarak, büyüyeceğiz'' diyor.

- Şöyle bir algı var: Çin'de kırılan tedarik zinciri Türkiye'ye doğru yöneliyor. Öyle bir gelişme var gerçekten. Türkiye'de çok ciddi bir ihracat var. Bu ihracattan faydalanıp daha fazla büyümeyi öngörüyolar. Bence burada hata yapıyorlar ama onlar da düzelecek zaman içerisinde. Türkiye daha net pozisyon alacak.

''VATAN PARTİSİ'NİN POLİTİKASI İHTİYAÇ OLAN YÖNETİM BİÇİMİDİR''

Vatan Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Hakan Topkurulu, Vatan Partisi'nin üreticilerin milli hükümeti politikası ve çizgisinin önemine de vurgu yaptı.

- Vatan Partisi'nin üreticilerin milli hükümeti politikası ve çizgisi, burada ihtiyaç olan yönetim biçimidir, iktidar biçimidir, bu politikalar ancak böyle sürdürülebilir.

- Siz ana rotayı çizdikten sonra, o ihtiyaca göre o rotanın gerektirdiği şekil kendi kendini tamamlayacaktır.

- Türkiye çok büyük bir ülke. Türkiye öyle kolay kolay sırtı yere getirilebilecek, diz çöktürülebilecek bir ülke değil. Biz bunu göreceğiz, yaşayacağız. 1930'lardan hiçbir şeyimiz yokken biz bu yolu bulmuşuz, keşfetmişiz ve uygulamışız.

# vatan partisi # ekonomi # hakan topkurulu # ekonomi hakan topkurulu # üreticilerin milli hükümeti # vatan partisi hakan topkurulu # Hakan Topkurulu ekonomi # Vatan Partisi iktidar