D-8 ülkelerine iş birliği çağrısı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, D-8 ülkelerine dijital ekonomi ve e-ticaret gibi alanlarda iş birliği çağrısı yaptı. "Ortak çalışmalar yapmaya hazırız" diyen Pekcan, "Ülkelerimiz arasındaki lojistik bağları ve altyapıyı ticaretimizi kolaylaştıracak şekilde geliştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan ve Türkiye... D-8 ülkeleri dijital ticaret için işbirliği zemini hazırlıyor. Çağrıyı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptı.

- Türkiye olarak bu tür yenilikçi alanlarda D-8 ile ortak çalışmalar yapmaya hazırız.

D-8 Dakka Zirvesi'nin 10'uncusu düzenlendi. Çevrim içi yapılan D-8 İş Forumu'na Bakan Pekcan da katıldı.

Pekcan, uluslararası ticaretin yapıcı şekilde sürdürülmesi gerektiğine inandığını aktardı.

- Özellikle D-8 içinde 500 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşma hedefi yönünde çalışmalıyız. Yatırımcılarımızı desteklememiz ve yatırım ilişkilerimizi geliştirmeye çalışmamız gerekiyor.

Ruhsar Pekcan, ticaretin kolaylaştırılması ve gümrük konularındaki iş birliğine de değindi.

- Uluslararası lojistik ve tedarik zincirlerinin önemi göz önüne alındığında ülkelerimiz arasındaki lojistik bağları ve altyapıyı ticaretimizi kolaylaştıracak şekilde geliştirmemiz gerekiyor. Türkiye olarak, Trans-Asya lojistik rotalarındaki kilit rolümüzü vurguluyoruz. Aynı zamanda Orta Koridor'un etkinliğinin artırılmasına önem veriyoruz.

Devlet Başkanlarının katılımıyla 10. D-8 Zirvesi'nin 8 Nisan'da yapılması bekleniyor.

İşçi mağduriyetine Vatan Partisi'nden çözüm Ekonomi Enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi USMER'in Tarım Üretim Destekleri Raporu yayımlandı Ekonomi Türkiye'den o ülkeye rekor seviyede ihracat Ekonomi