E-fatura, e-arşiv fatura zorunlu uygulamasına geçiliyor

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile e-fatura, e-defter, e-arşiv zorunluluğu geliyor. E-fatura nedir? E-arşiv nedir? E-defter nedir?

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca 19 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile e-fatura, e-defter ve e-arşiv zorunluluğu getiriliyor.

Söz konusu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya konuldu.

Kağıt tasarrufunu sağlayacak olan yeni uygulama, önemli belgelerin kaybolma ihtimalini de azaltacak. Elektronik ortama geçişle kargo ve arşivleme masrafları da kısılacak.

E-FATURA NEDİR?

Yeni bir belge türü olmayan ve kağıt fatura ile aynı hukuki niteliğe sahip olan e-Fatura, kısaca faturaların internet ortamında gönderilip, alınmasıdır.

E-DEFTER NEDİR?

E-defter, kanunen tutulması zorunlu olan yevmiye ve büyük defterlerin dijital ortamda tutulduğu, maliyeye elektronik imzayla berat verildiği sistemdir.

ulusal.com.tr

Kazançları akaryakıta gidiyor Ekonomi 2020 emekli maaşı açıklaması... 2020 emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli zammında son durum ne? Ekonomi Albayrak'tan KDV açıklaması Ekonomi 2020 kıdem tazminatı hesaplama... 2020 kıdem tazminatı ne kadar? Kıdem tazminatı hesaplaması değişiyor... Ekonomi