Albayrak'tan KDV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum." açıklamasında bulundu. Mobilya kararının üzerine yumurta ve su ürünlerinde KDV indirimi kararı Resmi Gazete'de açıklandı.

Albayrak'tan KDV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye İçin Değişim Başlıyor" programları kapsamında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Çanakkale İş Dünyası Buluşması"nda mobilya KDV yüzdesinin düşürüldüğünü açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün ben buradan mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzden 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum. Kayseri'de söyledim. İhracatta da aynı şekilde oranda artış hedefi koymamız lazım"

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, KDV oranlarının düşüşü hakkında "Mobilya sanayimiz adına yılın ilk müjdesini almış bulunuyoruz." dedi.

RESMİ GAZETEDE DİĞER KDV İNDİRİMLERİ DE AÇIKLANDI

KDV'yi mobilyada yüzde 8'e, yumurta ve su ürünlerinin toptan satışında yüzde 1'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı, mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı.

Toptancı halleri ve su ürünlerinin toptan satış yerlerinde faaliyette bulunanlara yapılan balık teslimleri ile bu malların gerçek usule tabi KDV mükelleflerine tesliminde uygulanan KDV oranı da yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü.

ulusal.com.tr