Tavuğun piştiğini nasıl anlarsınız? Gıda termometresi kullanımı ve diğer işaretler

Evde tavuk yapmak, hemen hemen her yemeğe protein ve harika bir lezzet katmanın kolay, sağlıklı ve çok yönlü bir yoludur. Tek sorun, tavuğun tamamen piştiğinden emin olmanız gerektiğidir, aksi takdirde o lezzetli tavuk göğsü dolması kötü bir gıda zehirlenmesi vakasına dönüşebilir.

Haberin devamı için tıklayınız

BİLMENİZ GEREKENLER

· Tavuğunuzun en kalın kısmının en az 165 °F (74 °C) olduğunu kontrol etmek için dijital bir gıda termometresi kullanın. Bu, pişip pişmediğini anlamanın en iyi yoludur.
· Sert bir doku, tavuktan akan berrak veya beyazımsı meyve suları ve beyaz veya çok açık pembe bir iç et rengi gibi diğer pişme belirtilerini arayın.
· Kemikli parçalar için birkaç dakika fazladan pişirme süresi tanıyın. Tavuk donmuşsa, piştiğinden emin olmak için sıcaklığı düşürün ve pişirme süresini iki katına çıkarın.