Mercedes ismi nereden geliyor? Okuyunca çok şaşıracaksınız! | Prof. Dr. Haluk Eraksoy yazdı

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, geçmişte 31 Mart tarihine ait bir konuyu sosyal medya hesabından yazdı. İşte Prof. Dr. Haluk Eraksoy'un Mercedes isminin hikayesi ile ilgili yazdığı yazı...

Haberin devamı için tıklayınız

Avusturyalı tüccar ve diplomat Emil Jellinek’in kızı Mercedes’in adı, 122 yıl önce bu gün Daimler firmasının ürettiği otomobillere verilmeye başlandı (31 Mart 1901)

AVUSTURYALI TÜCCAR, YÜKLÜ SİPARİŞLERİ KARŞILIĞINDA FİRMAYI OTOMOBİLLERİNE KIZININ ADINI VERMEYE RAZI ETTİ

Gottlieb Daimler'in şirketi olan Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG), Avusturyalı tüccar ve aynı zamanda Avusturya’nın Nice Başkonsolosu da olan Emil Jellinek’ten yüklü bir otomobil siparişi alması üzerine, o günden itibaren ürettiği araçları onun isteği doğrultusunda "Mercedes" olarak adlandırmaya karar verdi. Fransa'nın Nice kentinde yaşayan Emil Jellinek, 1897 yılında Daimler'in Stuttgart yakınlarındaki fabrikasını ziyaret ederek bir otomobil satın almıştı. Uluslararası finans dünyası ve aristokrasiyle iyi ilişkiler içinde olan Jellinek, Daimler otomobiliyle Fransız Rivierasında büyük ilgi toplamıştı.