“Felluce Kasabı” İsrail Ordusuna Destek Veriyor

Filistin-İsrail savaşını ABD yönetiyor. İsrail siyonizminin en büyük destekçisi ABD, Batı Asya’ya F-16 filosu gönderdi. ABD’li bazı üst düzey komutanlar da bölgede görevlendirildi. Bunlar arasında Suriye’de PKK/PYD’yi komuta eden ve “Felluce Kasabı” olarak anılan James Glynn da var.

“Felluce Kasabı” İsrail Ordusuna Destek Veriyor

İsrail'de destek bahanesiyle Doğu Akdeniz’de askeri varlığını arttıran ABD; savaşın komutasını tamamen devraldı.

Sahada çatışmalar sürerken, savaşın gidişatı ve ateşkes gibi konularda açıklamalar, Tel Aviv’den değil, Washington’dan yapılıyor. İsrail’e yapılan tüm barış ve ateşkes çağrılarına yanıt, ABD Başkanı Joe Biden ve Beyaz Saray’dan geliyor.

Biden yönetimi, bölgeye yönelik fiili adımlarıyla da komutayı devraldığının mesajını güçlü şekilde veriyor. ABD, son olarak bölgeye, F-16 filosu gönderdi. Pentagon, ABD güçlerinin kendilerini savunmak için çalışacağını öne sürdü. Yine İran’ı suçladı.

İsrail Ordusuna Danışmanlık Yapacağını Savundu

ABD, “danışman” adı altında bazı üst düzey komutanlarını da İsrail’e gönderdi. Pentagon, komutanların, operasyon yönetmeyeceğini İsrail Ordusuna danışmanlık yapacağını savundu.

Savaş bölgesinde görevlendirilen Amerikalı komutanların ortak noktası, Irak ve Suriye’de sözde 'DEAŞ ile mücadele' geçmişlerinin olması… Başlarında ise, tanıdık bir isim, Korgeneral James Glynn, var…

Glynn, Irak’ın işgali sırasında Felluce’de 2004’te yaşanan ve 6 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiği katliamı yönetti. “Felluce kasabı” olarak anılıyor. Glynn, Suriye’de de ABD’nin kara gücü PKK/PYD’yi komuta etti.

İsrail'in savaş bütçesini milyonlarca dolar arttıran ABD'nin, Doğu Akdeniz'de hali hazırda 3 uçak gemisi görev grubu bulunuyor. Bu gemilerde, yüzlerce askeri personal, savaş uçakları, füzeler ve çeşitli saldırı silahları yer alıyor.

ABD, Batı Asya'daki üslerine de her gün yeni takviyeler yapıyor. Pentagon, bölgedeki üslerine THAAD ve Patriot sistemleri göndereceğini açıkladı. Ayrıca, üslerdeki mevcut A-10, F-15 ve F-16 filolarını desteklemek için ek savaş uçağı siparişi verdi.

Tel Aviv’e ihtiyaç duyduğu her türlü silah ve mühimmatı temin eden ABD, özel kuvvetler, planlama ve istihbarat konularında İsrail ordusuna destek sağlıyor.

israil filistin gazze hamas