Vatan Partisi Almanya'da Harekete Geçiyor!

Vatan Partisi Almanya Köln'de hukuksuz şekilde dikilen sözde Ermeni Soykırımı anıtına karşı harekete geçiyor. Cumhuriyetin 100. Yılında 29 Ekim günü Avrupa'daki Türkler anıtın kaldırılması için Köln'de buluşacak.

Vatan Partisi Almanya'da Harekete Geçiyor!

Vatan Partisi Almanya'da hukuksuz şekilde dikilen sözde Ermeni Soykırımı anıtının kaldırılması için harekete geçiyor.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln'de 24 Nisan günü, geçici izin alınmasına rağmen kalıcı olarak sözde Ermeni soykırımı anıtı yerleştirildi

Alınan hukuksuz anıt kararına tepkiler çığ gibi büyürken Vatan Partisi tarihi bir çağrı yaptı.

Cumhuriyetin 100. Yılında 29 Ekim günü Avrupalı Türkler sözde soykırım anıtının kaldırılması için Köln'de buluşarak basın açıklaması yapacak.

Vatan Partisi'nin çağrısı Avrupa'da büyük yankı uyandırdı. Türk Cumhuriyetin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, "Birlik içinde anıtın kaldırılmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Köln Türk Dernekleri İnisiyatifi Platformu Sözcüsü Rehan Gündoğmuş'da "Bu etkinliğe katılmak benim için onurdur" diye konuştu.

Hukukçular ise Köln Belediyesi'ni AİHM'in Perinçek İsviçre davası kararına uymaya davet etti. Doğu Perinçek, 2015 yılında AİHM'de sözde Ermeni Soykırımı yalanlarına karşı yapılan mahkeme de tarihi bir zafer kazanarak Türkiye'ye yapılan psikolojik savaşı ortadan kaldırmıştı.

# vatan partisi # almanya # köln # sözde ermeni soykırımı