Ekrem İmamoğlu The Economist'e makale yazdı! "Değişim için çalışacağız"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim sonuçlarına ilişkin The Economist dergisine makale yazdı. "Türkiye'de halk büyük bir değişim arzusu içinde" diyen İmamoğlu, demokrasideki aşınmanın sona erdiğini ifade etti. İmamoğlu, ulusal düzeyde değişim için çalışacaklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim sonuçlarına ilişkin İngiliz haftalık ekonomi dergisi The Ekonomist için makale kaleme aldı.

"Ekrem İmamoğlu Türkiye'nin demokrasiye olan inancının yenilenmesi üzerine" başlığıyla yayınlanan makalede "31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin sonuçları bir dönüm noktasıdır." ifadeleri yer aldı. "Bu, 'İstanbul Modeli' olarak adlandırdığımız yeni bir belediye yönetim biçimine yönelik bir güven oylamasıydı" diyen İmamoğlu, Türk halkının değişim için güçlü bir arzu duyduğunu ifade etti.

Makalede, seçim sonuçları ile birlikte Türk demokrasisindeki aşınmanın sona erdiği belirtildi. İmamoğlu makalesini, "Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerine ilerlerken ulusal düzeyde değişim için çalışacağız." ifadeleriyle bitirdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# the economist # ekrem imamoğlu