TESK'ten hükümete kredi çağrısı

Yeni normalleşmenin başlamasına rağmen borcu biriken esnaflar çıkmazda. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa sıfır faizli uzun vadeli kredi verilmesi için çağrı yaptı. Kredinin 6 ay geri ödemesiz verilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Bu paralar da tekrar ekonomiye kazandırılacak” dedi.

TESK'ten hükümete kredi çağrısı

Kovid-19 ile mücadelede yeni normalleşme başlasa da esnaf henüz toparlanamadı. Esnafa can suyu olsun diye yeni bir öneri geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa sıfır faizli 6 ay geri ödemesiz uzun vadeli kredi verilmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, esnafa en son 2008’de can suyu kredisinin verildiğini hatırlattı:

- 15 ay gibi uzun süren bir sürecin ardından yaralarını sarmak tekrar kaybettikleri müşteri kitlelerini toplayabilmek eksiğini gediğini yerine koruyabilmek için bir can suyu kredi verilmesi, faizsiz kredi verilmesi suretiyle hibe değil.

Palandöken, can suyu kredisi ile uzun süredir kapalı olan esnafın SSK, Bağ-Kur gibi borçlarını ödeyeceğini belirtti. Palandöken, esnafın talebinin gerçekleşmesi için hükümete seslendi:

- İnsanlar almış oldukları bu can suyu kredisinden faizlerinden yoksun bırakılacak. Bu para tekrar ekonomiye kazandırılacak. Kira borçları, SGK primleri, doğalgaz gibi girdiler çalışanların ihtiyaçları için kapatacaklar. Böylelikle kazan kazan ile ekonominin canlanması olacak. Sektörlerin hepsinin birden ayağa kalkması demek.

ekonomi Kovid19 TESK bendevi palandöken kovid bağkur